2009-01-30
16:23:20

Tacka vet jag barnvagnen!

Idag skulle P börjat jobba egentligen men han hade ingen lust så han stannade hemma istället, haha. Så vi får se på måndag hur det blir att klara sig själv hemma under dagarna. Blir spännande!

Lille A ville inte somna efter att jag hade ammat honom i natt, han fick ligga på mitt bröst men kom inte till ro så sen ammade jag igen ett par timmar senare och sen gav jag honom till P för att jag skulle få sova en stund. Sen tog jag tillbaka honom vid 10.30 och ammade igen, bytte blöja, satte på honom kläder och bädda ner honom i vagnen. Så tog jag med honom och hundarna ut på en långpromenad. Skönt iaf att vagnen (hittills) är ett säkert sätt att få honom att sova på...
Tror att lillen hade ont i magen för nu när han har bajsat är han mycket mer lugn. Det enda dåliga är att han bajsade när han låg på amningskudden (som jag fick av Lotta igår) och jag hade inte lagt på något skydd så den blev bajsig... Haha, klant-jag! Får ta fram skrubborsten och försöka få den ren.



Den hände en rolig sak när jag var ute imorse också, precis när jag hade kommit ut och höll på att bråka med G för att han inte fattade att han skulle gå på vänster sida av vagnen så möter jag en annan tjej som är ute och går med sin bebis. Hon var jätteglad och hälsade och det tyckte jag var jättekul! Längtar tills det är dags för föräldragrupp och Öppna Förskolan så man kan träffa fler mammalediga här i Tullinge som man kan promenera och äta lunch/fika med.
2009-01-29
12:57:42

Fortfarande populär!

Även fast det var evigheter sen vi kastrerade Gizmo får jag fortfarande mail och telefonsamtal av folk som vill para sin tikar med honom.

Jättekul att han fortfarande är populär även om han inte längre kan göra valpar, haha.
Ibland kan jag ångra att vi kastrerade honom, mest för att det är så lättförtjänta pengar. När man parar sin hane tar man i princip inga risker heller, mot vad man gör om man väljer att para sin tik. Hanen gör det han ska och sen är han klar medan med tiken blir det en mycket större sak och mycket mer (massa mer) som kan gå fel...

Men gjort är gjort så det är egentligen ingenting att fundera vidare på. Så även om jag ångrar mig ibland är det samtidigt jätteskönt att slippa stressen och hetsen när det är löptikar i området och framförallt när Cindy löper (som hon gör nu).


Han har gjort en hel del riktigt fina valpisar, min stjärna!

C tror jag inte att jag vill para, just för att det är så mycket som kan gå fel... Skulle jag göra det skulle det vara för att vi vill ha en till hund och just nu vill vi definitivt inte det så hur som helst får det vänta.
2009-01-28
18:17:54

Jättemysig dag!

Idag har vi haft en jättemysig dag. Vi gick inte upp förrän halv 11 och sen har jag passat på att städa och vi har kastat ut gamla mattan och lagt in den nya. Den är inte speciellt snygg så det var tur att den var billig, haha! Inser dock att det inte ser bra ut med mattan tillsammans med våra gardiner eftersom även gardinerna är mönstrade men i ett helt annat mönster. Funderar på om jag ska leta fram ett par vita gardiner som jag vet att vi har i förrådet och hänga upp dem istället. Tror jag ska göra det så jag slipper störa mig på det mer...

Sen har vi lekt med Adam på lekfilten, gått en långpromenad hela familjen och när vi kom hem badade vi A och nu har jag precis ammat och lillprinsen sussar sött efter att ha varit vaken i flera timmar. Tror att han är vaken mycket mer än vad bebisar brukar men det tycker jag är jättebra för han är så söt så man nästan dör när han tittar på en och ler eller grimaserar när man pussar på honom eller blir förbannad när han inte kan lyfta huvudet när han ligger på filten på golvet. Vår lille prins!


Han har ett lite mysko uttryck, haha, men han älskar faktiskt att bada!

Nu ska jag passa på att tvätta några maskiner och sen ska jag mysa med mina snuttisar resten av kvällen.

Imorgon är det P's sista dag hemma, han börjar jobba igen på fredag, så då ska vi passa på att åka någonstans där det finns H&M eller Lindex för jag måste köpa fler amningslinnen och några amningsbh:ar... Ska se om vi kan få tag på en amningskudde och en mjölkuppsamlare också.
Sen ska jag träffa Veronica på kvällen och gå en promenad. Trevligt!
2009-01-28
13:05:52

Mamma på Aktuellt

Igår var min söta mamma med på nyheterna. Hihi, eller ja, hon sa ingenting med de var på hennes jobb och då filmade de henne.



Inslaget handlar om FRA:s signalspaningslag och går att se här.
2009-01-27
19:42:49

Nya mattor

Idag har vi varit på IKEA för att köpa fler handdukar. Det går åt en hel del handdukar, både vid amning och till eventuellt kräk och så till skötbordet, så för att slippa tvätta hela tiden så är det lika bra att ha en hög hemma.

När vi ändå var där passade vi på att köpa nya mattor också. Dels en till hallen och en till vardagsrummet. Nu har vi en benvit ryamatta och det är inte det mest praktiska när man har en liten C med världens minsta blåsa hemma... Så nu köpte vi en av de billigatse som fanns och så kan vi byta ut den om ett par månader när den har blivit smutsig istället.

BOMULL Matta

Bilder från ikea.se

Igår var sjuksköterskan som vi ska ha från BVC här och hälsade på och bl.a. så vägde hon Adam. Nu väger han 4 kg precis. Känns jättebra eftersom det visar att han äter som han ska. Vi har även bytt storlek på blöjor, från Pampers New Baby 1 (2-5 kg) till 2 (3-6 kg). Hihi!
2009-01-25
00:18:54

Guldklimparna

Eftersom det är flera stycken som har frågat hur det går med hundarna gentemot Adam så kan jag bara skriva att det går bra!
Första mötet var lite spänt, både från vår sida (hur skulle de reagera?!) och från deras sida (vad/vem är det här?!) så då var båda väldigt på och skulle nosa överallt och kunde inte slappna av. De följde efter vart vi än gick med A och ville hålla koll hela tiden, de sov ingenting på natten och var väldigt speedade. (Tror dock att det till viss del kan ha att göra med att C löper också, så de båda var redan uppe i varv som det var...) Men sen dess har det bara gått bättre och bättre. C är fortfarande väldigt på och vill gärna vara nära och pussa på A medan G gärna vill vara nära men inte för nära, för honom räcker det med att titta på lillen.

Så i det stora hela tycker jag att de sköter sig jättebra. De verkar förstå att det är en "människo-valp" och att de ska ta det försiktigt med honom. Nu är de mycket mer avslappnade runt honom och ju mer vi kommer in i rutinerna igen desto bättre går det.
Det ända man får tänka på är att inte bara bry sig om A utan även ge hundarna uppmärksamhet. Leka lite extra med G och gosa lite extra med C.

2009-01-24
23:39:04

Kreativ Blogger

Jag har fått en blogaward av Veronica! Tack gumman!



Reglerna för utmärkelsen är följande:

1. Sätt loggan på din blogg.
2. Länka till personen som utmärkelsen kom ifrån.
3. Nominera minst 7 andra bloggar.
4. Länka till dessa bloggar i din blogg.
5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

Jag nominerar:
CrazyAngel
Alisa
Janni
Siz
Lilian
Josefine
och så vill jag skicka den tillbaka till Veronica

2009-01-23
20:12:50

Förlossningen och BB

De första delarna av min min förlossning har jag redan skrivit om här, här och här men nu tänkte jag skriva om fortsättningen och själva födelsen.

Vi åkte som skrivet in till förlossningen på Huddinge sjukhus vid 19 på fredagkvällen. Väntade mig att bli hemskickad igen men ville iaf veta om jag hade kommit någon bit på väg. Barnmorskan gjorde en CTG-mätning som visade att fosterljuden och värkarna var normala. Hon kände även efter hur det stod till där nere och då visade det sig att livmodertappen var helt utplånad och att jag var öppen 4 cm. Jag tyckte det var jättehäftigt att hon faktiskt kände mitt barns huvud!

19.30 fick vi en förlossningssal och barnmorskan förkunnade att det var faktiskt här inne som vår son skulle födas. Lät overkligt men superspännande!
Mina värkar förblev till en början ungefär detsamma som när vi kom in, de kom med ca. 4-8 minuters mellanrum och gjorde ont men P hjälpte till att lindra genom massage. Vid 21.45 började det bli värre och jag fick hotpack (värmekuddar) som vi knöt fast på ryggen. Värmen tillsammans med P's massage lindrade jättebra och vi var uppe och gick lite i korridoren. Där ute fanns dock inte mycket att se förrutom andra stackars kvinnor i smärtor, haha, så resten av tiden spenderade vi på salen.
Runt den här tiden funderade vi även på om om vår son skulle hinna födas innan midnatt eller om det skulle bli efter. Haha, tur att vi då inte visste hur lång tid det var kvar...

Vid 01 satte de skalp-CTG på bebisen för att lättare kontrollera att allt var bra med honom och i samma veva tog barnmorskan hål på fosterhinnan och vattnet gick. Jäklar vilken flod! Gissa om jag var glad att vattnet inte hade gått hemma, lägenheten hade ju blivit fuktskadad, haha!
Straxt efter började jag andas lustgas och kom till himlen. Wow, vilken känsla det var! Jag hade lika ont men var inte lika närvarande i smärtan, vilket hjälpte jättemycket. Jag fick även en akupunktur-nål i pannan för att jag skulle kunna slappna av.
Värkarna ökade i styrka tack vare vattenavgången och jag gick över från att hänga på gåstolen till att stå på knä i sängen. Höll ärligt på att krama sönder P's hand under värkarna, nu gjorde det fan ont, men enligt barnmoskans anteckning 03.10 hanterade jag fortfarande smärtan jättebra...
03.30 får jag testa kvaddlar som smärtlindring (de sprutar in vätska under huden) men förrutom att det sved så hjälpte det ingenting så jag fick istället akupunktur i ryggslutet för att lindra.
Runt 04 var jag duktigt trött på hela altet och hade bra lust att "stänga av" och gå hem och sova. Det gick ju tyvärr inte men nu kom värkarna så ofta och var så intensiva att jag bara kände att är det inte dags att krysta snart så ger jag upp.

Vid 05 börjar det äntligen trycka på och 05.15 sätter krystvärkarna igång. Min livmoder är dock så trött att jag får göra det mesta krystandet på egen hand vilket inte leder någon vart... Så 05.20 får jag värkstimulerande dropp och tack gode gud för det! Då sätter krystandet igång på allvar och en helt ny smärta inträder. Från att ha haft värk-smärta i ryggen i 1,5 dygn har jag nu en extrem smärta mellan benen istället. Det går inte att föreställa sig innan och inte att förklara efteråt och tur att nog det...

05.43 föds sen äntligen vår underbara son fram! Smärtan tog slut i samma ögonblick som han såg dagens ljus (eller iaf lampornas ljus, haha) och jag fick honom direkt på bröstet. Wow vilken känsla! P klippte navelsträngen och sen krystade jag ut moderkakan. Barnmoskan visade den och vi blev imponerade över att "livets träd" verkligen ser ut som ett träd!



Nästföljande timmar var bara ett ljusrosa skimmer, lycka över att det äntligen var över och över att ha fått en sån underbar son. Vi fick stanna kvar i förlossningssalen fram till lunch eftersom det inte fanns några lediga rum på BB innan. Det var jätteskönt eftersom rummet var så stort och sängen var så skön och vi hade eget badrum så jag passade på att duscha och fräscha till mig lite och lillen smakade på "riktig" mat för första gången.

Runt 12 kom en undersköterska från BB och hämtade mig i rullstol. Haha, jag tyckte det var lite komiskt, jag kunde ju gå själv men hon envisades med att jag skulle åka så det var bara att göra som hon sa.
Vi stannde två dygn på BB och under den tiden blev lillen undersökt av läkaren, gjorde hörseltest och PKU-test och blev scannad för gulsot. Jag blev även regelbundet undersökt för att se att livmodern drog ihop sig som den skulle och för att titta så att blodtryck och temp var ok. Vi fick också massa hjälp med amning och andra tips och råd om hur man sköter sin baby på bästa sätt.

Andra dagen insåg vi att vi inte kunde kalla honom för bebisen hur länge som helst så då pratade vi lite om namnen vi hade på vår lista och kom fram till att ADAM var det perfekta namnet för vår lille skrutt. 



Som slutkläm kan jag skriva att jag är jättenöjd med min förlossning och tiden på BB. På förlossningen hade vi en superproffsig och underbar barnmorska och en lika duktig undersköterska, de var verkligen toppen! På BB hade vi också två jättebra barnmorskor som verkligen kändes engagerade och brydde sig om oss. Jag kunde inte ha haft en mer positiv förlossning och är så glad att Adam fick födas på Huddinge sjukhus.

2009-01-21
00:02:58

Ny vardag.

Vardagen har sannerligen ändrats sen Adam kom in i våra liv. Allt styrs efter honom vilket betyder att nätterna numera är dag och så även dagarna. Alltså, hela dygnet är vakentid...
Hade hört innan att barnet brukar ha samma dygnsrytm i början av livet som det hade sista tiden i magen och A var alltid som mest aktiv när jag skulle gå och lägga mig och så är det nu också. Han vaknar till liv runt den här tiden och sen är det aktivitet hela natten. Vill han inte äta så skriker han för att han inte har ro att äta och gör han inte det vill han bajsa och vill han inte det så skriker han för att han vill ha en ny blöja... Tur att han är så underbar (och en liten ängel på dagarna) att man inte kan göra annat än älska alla hans sidor, annars hade det lätt kunnat bli lite jobbigt, haha.

Amningen är lite jobbig eftersom han blir jätteupprörd om han inte hittar rätt direkt. Oftast har det att göra med att han även är jättehungrig och då vill han hitta tutten på första försöket, annars börjar han gallskrika. Han har ett riktig humör! Men när han väl har hittat rätt suger och äter han bra vilket känns skönt.

Mest av allt är han dock bara helt underbar och vi båda två är helt nerkärade i honom!
Det är svårt att föreställa sig innan hur otroligt mycket kärlek man kan känna för sitt barn!  
Idag (antagligen pga min enorma sömnbrist) brast jag ut i världens gråtattack när jag insåg hur mycket han redan betyder och att jag aldrig vill vara utan honom igen. Då kom P och han blev smittad så vi satt båda två och bara grät lyckotårar...


Svårt att föreställa sig att jag för 4 dagar sen hade vår lille prins boendes i min mage!
2009-01-19
21:48:20

ADAM!

Vår prins är här!





I lördags, den 17 januari klockan 05.43 tittade äntligen vår lille prins ut. Tänk vilken kärlek man kan känna till 52 cm och 3770 gram! Helt otroligt! Han har fått namnet ADAM.

"En liten prins har hittat sitt slott,
att han är kunglig har vi nog förstått.

Han har en vacker krona av hår
och gyllene skor av lena små tår.

Har gjorde vårt hem till ett palats
i samma stund som han tog plats.

Detta under måste vara en prins
för att han gjorde vår värld till den
vackraste som finns!"

Tack snälla för era fina gratulationer, både här på bloggen, via telefon och sms och via besök!  

2009-01-16
21:03:35

Förlossningen

Vi åkte in på kontroll på förlossningen när mamma hade hämtat hundarna och tur var väl det för jag var öppen 4 cm. :) Så i natt blir det bebis! :) Hihi, spännande!
2009-01-16
03:51:55

På G!

Jo, visst fasiken är det på G. Iaf om man ska tro på det som sägs att "om det är förvärkar så går de över om du tar en alvedon och en varm dusch", för det gör de definitivt inte...

Vet inte om jag slumrade till en stund precis efter att vi hade lagt oss men sen har jag iaf inte sovit någonting. Smärtan är så galet mycket starkare när jag ligger än sitter/står så att försöka vila i sängen är inte att tänka på tyvärr...
Klockade värkarna (så gott jag kunde) mellan 2.30-3 och då höll varje värk i sig ganska exakt 1 minut och kom med 3-4,5 minuters mellanrum. Nu sitter jag också och klockar men nu är de varken lika intensiva eller lika långa. Kommer tätare dock...

Slemproppen lossnade ordentligt nu i natt också. Det var helt klart bara delar av den som hade lossnat tidigare idag (igår) för nu var det en riktig slempropp, haha.

Ja, vi får väl se vad resten av natten bjuder på. Jag ska iaf försöka sätta mig bekvämt i soffan och vila lite innan det (eventuellt) sätter igång med full styrka.



Uppdaterat 10:30

Tänkte bara skriva att jag fortfarande är hemma. Värkarna kommer hyffsat regelbundet men inte tillräckligt ofta (och alla är inte tillräckligt starka) för att åka in. Men jag lovar att helvete vad ont det gör när det kommer en ordentlig värk! Fy fan! Litar dock på alla som har gjort det tidigare och säger att det är så värt det! Fattas bara annat, haha!
P är jättesnäll och trycker på svanskotan och masserar och tjatar på mig att andas och annat som de säger på profylax-DVDn att man ska göra...

Tack snälla söta för era lyckönskningar, det betyder allt!

Fortsättning följer...



Uppdaterat 17:40

Still at home... Har haft regelbundna värkar sen jag skrev sist men det verkar lixom aldrig komma igång på allvar. Även om det känns som att jag ska avlida under vissa värkar så antar jag att alla måste kännas så innan det verkligen är dags?! Värkarna kommer iaf med 2,5-6 minuters mellanrum nu och när jag inte har värkar är det ändå en jäkla smärta i ryggen och ibland även i underlivet och ljumskarna.

Mamma kommer snart och hämtar hundarna och om vi inte har åkt in innan hon kommer så gör vi nog det då. Vill iaf att de ska göra en undersökning och se hur det går där nere. Vill veta om jag har en värk-natt eller en förlossnings-natt att "se fram emot"...
2009-01-15
21:38:13

På G?

Hmmm... Jag funderar lite på om det är förlossning på G. Kan visserligen vara förvärkar också men jag hoppas, hoppas att det inte är det. Att det är på riktigt och att det är på G.

Idag har slemproppen succesivt lossnat (iaf en del av den) och jag har haft molande värk i magen och ryggen större delen av dagen. Runt 16-snåret blev värken mer specifik, även om den kom väldigt sporadiskt... Sen efter nån timme återgick det till molvärk igen men nu sen ett par timmar tillbaka är det mer specifikt igen. Starkare än förrut också men värkarna håller bara i sig i ca. 15-30 sekunder och kommer med ca. 15 minuters mellanrum....
Ja, vi får väl se. Även om det bara är förvärkar så känns det ändå skönt att det händer någoting! Ett steg i rätt riktning.

Undrar om man vågar hoppas att han kommer ut innan helgen är slut iaf?! *Håll tummarna!*
2009-01-15
10:10:46

Dagens

Ska snart dra mig iväg... Först till djuraffären i Kungens Kurva och köpa mer bantnings-mat till Giz och sen ska vi till Sanna & co, gå en långpromenad med hundarna. Ser ut att bli hyffsat fint väder idag, om än kallt, så då får man passa på att vara ute och andas frisk luft.

2009-01-14
15:09:57

Min Prins & Jag

Mest av allt i hela världen älskar jag DIG!

Den här fina dikten har vi på vår förlovningssida på Bröllopstorget.

"Den äkta kärleken.
Som är sann och på Riktigt.
Hettar i händerna som eld,
smälter som guld,
på läpparna.

Den som lämnar spår av skratt och tårar.
Trotsar regnet,
hur vått det än må vara.
Står att läsa mellan raderna.

Det är Den Sanna Kärleken."



Vad skulle livet vara utan min Prins?
2009-01-14
09:57:46

Forum

När man är hemma och gör "ingenting" så är det jättelätt att fastna framför olika forum...

Chiforum har jag vart medlem länge nu, ända sen vi köpte Gizmo. Jättebra forum för alla som har eller är intresserad av chihuahua. Här kan man lära sig allt!



Bröllopstorget blev jag medlem på för 1 månad sen, i samband med att vi skulle leta förlovningsringar. Tycker att det också är ett jättebra forum. Jag fick jättebra tips på förlovningsringar så jag kan tänka mig att de även är bra på att tipsa om annat som hör bröllop till.

Bröllopstorget.se
 
Just nu är det dock mest Familjeliv som gäller. Det är min favoritplats på nätet för tillfället, haha! Vad man än frågar om så är det massvis med vänliga själar som svarar direkt. Sen kan man också vara med i olika grupper, t.ex. så är jag med i en grupp med andra förstföderskor i sthlm som väntar barn (eller har fått) nu i januari. Jättekul eftersom man sen kan träffas och byta erfarenheter med varandra.

Familjeliv

"Hänger" du också på olika forum? Vilket/vilka är dina favoriter i så fall?
2009-01-13
19:38:19

23 januari

I förmiddags när jag var hos barnmorskan hade bebisen väldigt höga hjärtljud. Hon trodde att det berodde på att han rörde sig mycket (tydligen går de upp då) men hon ville ändå att jag skulle åka in till specialist MVC på Huddinge sjukhus för att göra ett CTG och titta så att allt stod rätt till.
Så jag åkte dit och fick ligga i CTG:n 30 min och allt såg helt normalt ut. Skönt!



På fredag ska jag dit igen, på övertids-ultraljud. Sen blir det sista besöket hos barnmorskan på måndag och har inget hänt innan dess så sätts förlossningen igång nästa fredag, den 23.

Så nu räknar jag det som mitt förlossningsdatum. Kommer han tidigare är det bara positivt, framförallt för att jag helst vill att det sätter igång av sig självt. Men jag orkar inte fundera över när det ska komma iång längre, eller gå och vänta på att han ska titta ut så nu ställer jag in mig på att jag har honom hos mig den 23 januari, om 1,5 vecka istället.
2009-01-13
14:06:08

Head2ToeBeauty

Har precis gjort en beställning från Head2ToeBeauty. Älskar nagellacken från Essie som de säljer för 4$ medans de här i Sverige ligger runt 2-250kr! Essies lack är superlätta att måla med, det går inte att få det fult. Tom fransk manikyr går på 2 röda med de här lacken!
Jag beställde två kritvita lack eftersom jag inte tycker nageltippen blir tillräckligt vit när jag målar med den jag har nu, valde Moon-Struck och Pearly White.

 

Beställde även schampo och balsam för blont hår, handskar (till bajsblöje-byten) och några hudkrämer från Creative Scentsations. Det är också ett märke jag totalt älskar! De doftar godare än parfym!

Bilder från head2toebeauty.com

Tyvärr var jag tvungen att ställa in dejten med Kim & co idag eftersom Cindy blev jättedålig igår. Hon var helt groggy, hade nästan 40 graders feber(!) och spydde flera gånger... Pluttan! Tror dock hon bara hade fått i sig nåt skit som hon hade hittat ute för nu på morgonen hade febern sjunkit till 37,5. Så det blir vila idag så är hon förhoppningsvis sig själv imorgon igen. Mitt lilla ...
2009-01-12
12:33:03

Nödvändiga ont

Idag gör jag massa nödvändiga ont. Har precis stoppat i andra tvättmaskinen och den första är inlagd i torktumlaren. Nu ska jag gå långpromenad med hundarna och sen fortsätta med tvätten. Jag måste även åka och storhandla och så ska jag sy klart överdaget till skötbädden...
En tråk-dag man får stå ut med.

Imorgon ska jag först till barnmorskan och sen kommer Kim, Tilde och Wiggo hit, det blir en betydligt roligare dag!
2009-01-11
19:34:48

Väntan och Längtan

2009-01-11
14:03:50

Nu ska glada julen ut...

Nu har jag plockat bort alla julsaker. Vi hade iofs inte speciellt mycket men det som fanns är nerplockat och lagt i förrådet tills nästa jul.

"Dansar ut julen" med det här klippet från när Siz och hennes kompisar testar julfika och pratar om årets julklapp till deras skoltidning. Gissa vem som är min Siz?!

2009-01-11
11:55:03

Scones till frukost!

Prince Charming har hamnat på + igen eftersom han bakade scones till mig till frukost.
I Scones!



Idag känner jag för att hitta på något men samtidgt behövs julen städas ut. Just nu håller jag dock på att finurlar på en ny design till bloggen. Är redan trött på den jag har, haha!

2009-01-10
23:32:19

Scrapblog

Provade precis på sidan Scrapblog och gud vilken bra sida!

De har både färdiga teman som man bara byter text och bilder i och så kan skapa helt fritt också. Toppenbra!
Den här bilden gjorde jag från ett färdigt tema och det tog typ 2 minuter!



Den sidan kommer jag definitivt använda igen när jag är sugen på att göra kollage. Betydligt snabbare än Photoshop även om det har sina fördelar också.
2009-01-10
15:06:51

Heron City

Vad kul det var med helg när det visade sig att P var tvungen att jobba hemifrån typ hela helgen... Not!
Så fram tills nu har jag gjort det jag börjar bli bra på nu = ingenting. Tror jag kommer hinna gå under av uttråkning och rastlöshet innan jag hinner bli helt galen av att det inte kommer någon bebis...

Nu har jag och Petra iaf bestämt att vi ska ses i Heron City ikväll så kanske man kan hitta på nåt där iaf...



Först ska jag bara skicka iväg P och hundarna på en långpromenad så jag kan göra mig iordning ifred och sen tänker jag åka förbi Rusta och köpa 1.000 plädar bara för att irritera honom innan vi åker dit...

Yeah, hoppas att ni har en roligare lördag än mig!
2009-01-09
12:03:37

Tyck synd om mig!

Jag har precis pallat mig upp ut sängen. Var iofs uppe en sväng i morse och gick ut med hundarna och gav dem samt åt själv frukost men sen gick vi och la oss igen. Haha, varför inte lixom?! Barnmorskan sa att jag ska passa på och vila och så fick jag ett sånt passande sms från Mikaela imorse också, att jag ska passa på att sova och äta choklad, så varför inte lyssna på goda råd?!

Idag tänker jag ha en till "tycka synd om mig själv-dag"...
Jag har laddat upp med godis, päronsaft och clementiner.

Nu ska jag bara gå en sväng med hundarna och sen bänka mig i soffan.



Helgen kan bara bli bättre än de här två sista dagarna har varit. Snutten är ledig så då kan vi hitta på saker tillsammans. Allt blir så mycket roligare då.
2009-01-08
13:13:26

100%

Jaha, så har man kommit till det beräknade förlossningsdatumet då...



Dessvärre ingen bebis i sikte. Tyvärr... Är så galet trött på att bara gå och vänta! Jag blir så frustrerad över att det aldrig kommer igång. Jag vill inte vara gravid längre, jag vill vara mamma!

Nu är det synd om mig så idag ska jag bara ligga i soffan hela dagen och tycka synd om mig själv... Iaf tills ikväll när jag och Veronica ska gå en kvällspromenad med galenpannorna (hundarna).
2009-01-07
23:11:39

Petra

Nu har precis Petra åkt hem. Vi har inte setts sen innan jul så vi tyckte det var lika bra att passa på nu innan vi har fullt upp med lillen.
Hon är en sån himla underbar vän!  Så himla kul att Micke (hennes pojkvän som också är P's bästa vän) har hittat henne. Haha, de har ju iofs varit tillsammans i typ 3,5 år nu men ändå.
Jag är superglad att jag har henne! Vi kan prata om allt och det känns alltid naturligt och aldrig krystat som det kan göra med många andra.



Hon är verkligen en toppen-vän!

2009-01-07
13:00:18

Säljes!

Jag har lagt ut två auktioner på Tradera.

En väst från Puppia i stl. M som min Giz aldrig använder. Samt ett sällskapsspel, Hundspelet Champion, som jag totalälskade när jag var ung men som tyvärr inte var lika roligt som vuxen...



Är du sugen på att vara med och buda så klicka på någon av länkarna ovan eller här.
2009-01-07
11:15:46

Vinterland!

Vilken underbar vinterdag det är idag! Snön som föll igår ligger kvar, solen skiner och thermometern visar -7 grader.



Ska städa upp här hemma och sen ta med hundarna ut på en långpromenad. Ska bli så skönt! Jag blir galen om jag inte får komma ut en stund varje dag (lite dagis-skadad kanske, haha), jag får huvudvärk och blir allmänt sur och grinig=inte kul.
Funderar på om jag ska gå en runda till Tullinge Strand, det var länge sen...
2009-01-06
19:13:43

Välkommen till världen Max!

I natt fick jag sms av Cecilia, hennes vatten hade gått och de var på väg in till SÖS! Jösses vad spännande det var! Hon ska inte ha förrän 2 veckor efter mig egentligen men lillen ville ut nu.

Eftersom bebisen låg i säte, med rumpan ner, så var de tvugna att göra kejsarsnitt. Så idag, runt lunch-tid,  fick hon och Per se sin lille son Max för första gången! En liten kille på 51 cm och 3310 gram.



JÄTTEGRATTIS till er alla tre och lycka till med lillen!  

Åh, vad kul det ska bli sen när vår lill-kille också är ute så vi kan gå barnvagnspromenader och åka och äta lunch hos varandra. *Längtar*
2009-01-06
15:35:26

Grodprins

Haha, ni är väl knasiga! Inget BB än, bara inte haft lust till datorn förrän nu...
LOVAR att jag ska göra ett sms-inlägg när vi åker in!




När man har en riktig skitmorgon/förmiddag som jag hade idag, då är det tur att man har en fästman som vet hur han ska göra en glad. Han hoppade runt och lekte groda här hemma för att göra mig på bättre humör och jag höll på att kissa på mig av skratt! Haha, ni kan ju tänka er lixom! Sen lekte han kanin också och rynkade näsan och höll på, haha! Så söt! Hundarna tyckte också att han var superrolig.



Sen åkte vi ut till Lida (där det var galet mycket folk) och gick en långpromenad. Nu har vi precis fikat och jag är mitt vanliga glada jag igen. Skönt! Jag tycker inte om att vara på dåligt humör.
2009-01-05
10:39:28

5 januari...

Överlevde natten utan minsta antydan till värk... Tyvärr!

Tack snälla söta ni för era tummhållningar!  Håll i dem en stund till, än är dagen ung!

Ska snart ta med mig puppisarna på en långpromenad och sen ska jag till barnmorskan. Ska be henne titta hur det ser ut där nere, om livmodertappen är förminskad något, om hon tror att det kan vara på G.
Sen ska jag nog bara chilla i soffan resten av dagen, P jobbar så jag får roa mig på egen hand och jag har inte lust med någonting idag. (Förrutom att föda barn då, haha!)



Uppdaterat: Precis hemkommen från barnmorskan. Allt såg bra ut och verkade bra. Det är så roligt när hon känner på magen och berättar vad hon känner; händer, fötter, rumpa osv och så får jag känna efteråt. Skulle aldrig på egen hand kunna gissa att det var t.ex. en fot jag kände, haha. Sen när jag sa att han ibland "trycker ut rumpan" (som det känns som) då sa hon att det är sammandragningar(!). Så då har jag tydligen sammandragningar trots att jag inte visste om det...

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på de första avsnitten av den omtalade serien, The City.
2009-01-04
20:12:34

Snart 5 januari...

Dagen då vi hoppas att lillen ska titta ut. Ända sen jag blev gravid och det blev uträknat att förlossningen ska ske i januari (21 januari vid första uträkningen) har jag hoppats att han ska titta ut på min pappas födelsedag, den 5 januari. För varje gång jag har gjort ultraljud har det sedan närmat sig mer och mer, vid första ultraljudet blev jag framflyttad till den 18, vid andra till den 12 och vid tredje, rutinultraljudet, till den 8. Så det är ju inte helt omöjligt att han kommer imorgon. *Hoppas*

Så hjälp till och håll era tummar för att jag vaknar upp med smärta i natt! Söta Veronica har hållt sina tummar för den 5:e superlänge nu så då kan alla ställa upp och göra det några timmar tycker jag. Hihi!

2009-01-04
12:19:52

Vill du ha en chihuahua?!

Cindys moster Frida och hennes kennelkompis Axel är till salu.

Båda två är supermysiga hundar, Frida är precis som Cindy en riktig myspropp som älskar att ligga i knäet och pussas och Axel är en jättehärlig kille.

Hoppas att Carina hittar riktigt bra hem till dem båda! Om du är intresserad och vill veta mer så hör av dig till kennel Chininas.

 
Bilder från chininas.com

Förrutom de här två pluttisarna har kenneln även två uppfödda chihuahuor som behöver nya hem. En äldre och en yngre hane.

Själv skulle jag mer än gärna ha en till men just nu får det räcka med två små.  
2009-01-03
22:55:38

Victoria's Secret Fashion Show 2008

Glömde helt bort att det var VS Fashion Show i torsdags så vi tittade på den nu istället. I  VS!

Inte nog med att man skulle vilja ha alla underkläderna (och gärna alla accesoarer till) man skulle inte tacka nej till modellernas kroppar heller! Blir målet till Beach 2009, haha!

60

Har faktiskt inte några kläder därifrån än. Tänkte beställa en bikini till i sommras men sen kändes det onödigt att beställa en bikini när jag ändå är gravid. Men beställer nog en till den här sommaren! Knäppt annars eftersom kläderna är hur lätta som helst att beställa medan parfymer och lotions är mycket svårare och sånna har jag flera stycken. Det är ju inte dyrare än andra märkeskläder heller så. Så får det bli!

2009-01-03
18:15:15

Bakad potatis med kycklingröra

Idag tog jag en tur in till Södertälje centrum för att träffa Linda S. Vi gick en sväng på stan och shoppade bebiskläder och lite annat nödvändigt. Sen åt vi lunch på Tidemans. Vi åt båda bakad potatis med kycklingröra och gud vad gott det var! Har inte ätit bakad potatis på flera år och glömt hur gott det faktiskt är! Det måste jag äta oftare. Lär ju vara sjukt lätt att ordna till själv också, bara köpa en bakpotatis och slänga in i ugnen och sen köpa/göra en god röra till och så lite sallad. Bästa hemma-lunchen ju!


Bild från cafekartan.se

Nu har jag precis sovit ett par timmar i P's knä och har fått ny energi. Måste powernappa en sväng när jag har gjort något annars är jag typ död vid 20-tiden på kvällen. Haha, det ljuva livet som gravid!
2009-01-03
09:56:23

H&M spring season 2009

Gud vad fina klänningar det fanns i H&Ms vårkatalog! Jag bara måste klicka hem de här skönheterna så fort jag får hem en bra rabattkod.



Åh, vad jag längtar efter vår nu! Vill ha lite sol och värme och vill att allt ska bli så grönt och vackert som det är på våren!
2009-01-02
16:59:14

Mr G måste banta...

Den här bilden är tagen när han fyllde 2 år, ½ månad innan han blev kastrerad. Då vägde han 3,65 kg. En perfekt vikt för honom. Han hade precis musklat på sig från att ha varit en liten speta och blivit jättefin.



Nu 8 månader senare väger han 4,35 kg... Han har alltså gått upp 0,7 kg och blivit en liten klump.

Jag visste redan innan kastreringen att kastrater gärna lägger på sig extra vikt men tänkte att det gäller säkert inte G eftersom det har varit så svårt att få upp honom i vikt. Men jo, tjena! Det gällde visst honom också. Även om han inte äter märkbart mer och rör på sig ungefär lika mycket så märks det att ämnesomsättningen inte är densamma.

Han måste helt enkelt banta. Mitt mål är att få ner honom till 3,8-3,9 kg till sommaren. Det borde vara ett rimligt mål tycker jag. Så idag har vi köpt Mini Light fodret från Advance som han ska få till frukost. (Det är bara frukosten som vi portionerar ut, resten av dagen står mat framme och de får äta när de är hungriga...) Den maten ska han också få som godis när vi tränar från och med nu. Sen får det bli extrapromenader och joggingrundor med honom. Jag får lägga C i vagnen så får jag och G promenera av oss kilona, haha.

Någon som har andra bra tips på hur man kan få ner honom till en rimlig vikt igen?

Fortsättning följer...

2009-01-01
16:20:17

"Innan du föder"

Härliga 1 januari 2009!
Jag och P har tittat på ringarna hela dagen och varit löjligt nykära! Hihi! Enda negativa är att jag nog kommer vara tvungen att förminska min ring när jag väl svullnar av efter graviditeten för den är på gränsen till för stor nu och kommer antagligen vara för stor sen. Men det ordnar sig!

Vi har gått en långpromenad med hundarna och nyss såg vi på DVD:n "Innan du föder" som jag har fått låna av Kim. Den handlar om profylax, alltså att man kan använda andningen som smärtlindring under förlossningen. Kändes som att det var dags att se den nu... Jag har dock så svårt att ta alla övningar på allvar men ska försöka träna in andningen iaf så man kan utnyttja sina egna resurser under förlossningen.
Det kan ju helt klart inte skada iaf!


Bild från profylaxgruppen.com

Nu blir det PS3 Bowling. Håll tummarna för att jag tar hem familje-trofén, haha!
2009-01-01
12:01:20

FÖRLOVAD!!

Igår (i natt) var inte bara en helt underbar nyårsafton tillsammans med min snutt-plutt och våra två gullefjun utan även dagen D. Petter friade äntligen till mig!  

Vissa av er hade nog redan anat att det var en förlovning jag fick i min "hemliga" födelsedagspresent och ni hade helt rätt! Han hade dock inte köpt ring utan ville att jag skulle vara med och välja själv så de senaste veckorna har jag (vi) varit på ring-jakt. Hade en idé om hur jag ville att min förlovningsring skulle se ut men när jag väl fick den på fingret kändes det inte alls bra så då provade jag en solitärring som P tyckte att jag skulle ha och det var helt klart ringen för mig! En vitguldsring med en 0,2 ct WSI briljantslipad diamant. P's ring är också i vitt guld med en bredd på 5 mm.



KÄRLEK! 



Gissa vem som är lyckligast i världen?
2009-01-01
00:11:49

Välkommen till min nya blogg!

Yes, då fortsätter jag mitt bloggande här!

På nyårsafton 2007 avlade jag ett nyårslöfte, att försöka blogga ett helt år. Det är säkerligen det enda nyårslöftet jag någonsin har lyckats hålla. Skål för det, haha!

Det visade sig vara jättekul att blogga, mest för min egen skull, som en dagbok, men även för att jag har träffat på så många trevliga och gulliga människor via blogg-världen. Det vill jag inte gå miste om så nu när min "prövotid" är slut fortsätter jag självklart att blogga.

Min gamla blogg ligger kvar men från och med nu kommer jag endast skriva i den här. Nytt år, ny adress.



Hoppas ni hänger med det här året också!

Med hopp om ett Gott Nytt 2009!