2009-09-29
22:28:47

Tiny Cool

Idag har vi äntligen varit hos Kim (och Anna) på Tiny Cool! Äntligen!
Jag och Adam åkte till butiken och Adam och Tilde lekte och Adam provade kläder som jag sen la ner i en påse och tog med mig hem... Jättefina saker verkligen! Sen gick vi och åt middag och sen fick barnen leka i parken. Superkallt var det ute så höstoverallerna och vantar åkte på.
Jättetrevligt, som alltid, att träffa de söta tjejerna och nu önskar vi dem en underbar bröllopsresa tillsammans med pappa Jocke.




(En lika tuff GEGGAMOJA mössa som Tilde har åkte bl.a. ner i påsen.)

2009-09-29
13:37:47

GRATTIS SIZ!

Idag fyller min söta Siz 19 år! Hurra, hurra för dig!  

2009-09-29
11:31:35

Fullspäckad vecka

Den här veckan är fullklottrad i almenackan... Igår var vi först på ÖF och konstaterade att Adam har växt ur minsta gruppen och ska börja gå på tisdagar, som är nästa steg istället. Sen kom Caroline Er. hit på middag och det var jättekul att träffa henne! Vi pratade på om allt mellan himmel och jord som vanligt, det är så lätt att prata med henne, hon förstår precis. Lovely! 

Idag ska Adam på middagsdejt med Tilde (därav den snygga outfiten!) och jag och Kim ska följa med som förkläden. Hihi!
Imorgon ska vi på lek för barnen och fika för mammorna till en i mammagruppen och sen på middag hos Petra och Axel (och Adams gudfar Micke).
På torsdag flyttar Adams gudmor Caroline Eg. hem till Sverige! *Wiiihooo* Sen ska vi på mammagrupp då också.
På fredag ska hundarnas tänder skrapas.
På lördag ska vi på Adams sysslingar, Matilda och Ellas, dop och söndag är än så länge tom! Halleluja! (Eller på söndag blir det kanske firande av Siz förresten...)

2009-09-25
14:52:55

Hembesök och kanelmuffins

Adam sover och jag sitter och väntar på vår BVC-sköterska som ska komma på hembesök. De gör det vid 8 månader för att ge tips om hur man barnsäkrar hemma och så. Jättebra! Jag har bakat kanelmuffins som är superfettsnåla, enligt ViktVäktarna är det bara 1 point/muffin och det är väldigt lite för att vara muffins. Det luktar så gott så nu får Maggan ta och komma så man får fika lite, haha! (Hoppas att de är goda bara.)


Kanelmuffins 16 st

1 point/muffin - 45 kcal/muffin

1 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
1½ msk mjölk
1 tsk majsolja

Garnering: 2 tsk socker + ½ tsk kanel

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och olja och blanda till en smet.
3. Ställ ut muffinsformarna på en plåt och fyll dem till knappt hälften.
4. Grädda tills de är pösiga och har fin färg - ca 10 minuter.
5. Blanda socker och kanel och strö detta över de varma muffinsen. Låt dem svalna på galler.

2009-09-24
09:06:55

L2008.blogg.se

För ett tag sen råkade jag radera hela min gamla blogg och det var ju inte så jättekul, men idag upptäckte jag att jag kunde återställa den! Jihoo! Så nu kan jag bl.a. läsa om Adams tid i magen igen. Mys!

Se bara här... http://l2008.blogg.se/2008/august/nagon-har-invaderat-mig.html#comment 

2009-09-23
16:55:42

Är man kompisar så hjälps man åt, skjutsa någon som inte orkar gå t.ex.

Idag har Linda & Nellie och Karin & Valdemar varit här och vi har haft det så trevligt! Adam har roat sig med att vara Nellie behjälplig, först puttade han när hon satt i gåstolen och sen körde han henne när hon satt i gåvagnen.  När Valdemar blir så stor att han kan sitta lovar Adam skjuts till honom också!


2009-09-23
09:52:35

BRIO-bilen

Adam måste såklart ha en racerbil precis som mamma och pappa så igår fick han en BRIO-bil, när vi ändå var och köpte doppresenter till Matilda och Ella. Förövrigt från min absoluta favorit-leksaksaffär, CityGross i Kungens Kurva. Haha, det är sant! De har jättebra utbud och mycket bättre priser än t.ex. Toys R Us som ligger granne. Igår tittade jag på en sak som han ska få i julklapp och på CityGross kostade den 299 kr jämfört med 429 kr på Toys R Us(!).



Min underbara lilla docka!

2009-09-21
16:29:18

Vilda Bebin

Adam är verkligen ett yrväder. Han kryper runt överallt, han ställer sig upp mot allt, han smakar på allt, han slår sig eller biter sig hela tiden, han skrattar åt allt, han vill aldrig sova bara röja... Ibland blir det lite väl mycket så då får man rymma hemifrån; hem till någon annan, till ÖF eller ut på promenad. När jag vill vara säker på var jag har honom när vi är hemma brukar jag sätta honom i gåstolen, haha, då sitter han iaf där han sitter även om han kan röra sig runt. 


Här har han fastnar uder sängen under ett av sina upptåg...

2009-09-21
16:24:14

Gott med pappas plättar!


2009-09-21
16:22:40

Spegel, spegel på väggen där, säg vem som sötast i landet är!

-Men, det är ju JAG! //Adam

2009-09-21
16:21:07

Cindy ville vara säker på att hon inte glömdes hemma...

I helgen var vi hos Adams farmor och farfar och passade huset och deras "små" barn medan de var i Dalarna och plockade lingon. När jag höll på att packa ner kläderna vi skulle ha med blev Cindy lite rädd att jag skulle glömma henne. Sötsnuttan!

2009-09-17
21:08:50

15 minutes of fame

Idag var jag & Adam, Sofie & Denniz, Jessica & Nellie och Emelie & Felicia på inspelningen av 'Efter Tio'. Vi hade väldigt trevligt och ungarna röjde så mycket att de fick plocka fram mattor som de kunde sitta och leka på inne i studion. Trots det ville de helst av allt krypa runt och smaka på alla sladdar, haha.
En väldigt rolig dag även om den välfyllda goodiebagen som man fick efteråt var en besvikelse, lite tråkiga saker från Lyndmyr bara...



Men imorgon sitter vi bänkade framför TV4 kl. 10.00 för våra 15 minutes of fame. Gör du?
2009-09-15
19:51:55

Vilka är vi?

Enligt 118100:

Louise är en något överaktiv men väldigt sympatisk tjej som älskar sommaren. Hennes framtidsdröm är att få segla med sin hembyggda flotte till Hawaii.

Petter är en egendomlig men snäll man. Vi tror att han gillar att umgås med sin familj och lösa korsord.

Adam är en ung man med sportintressen och ett artistiskt sinne. Han älskar Dr. Albans tio små moppepojkar och har alltid undrat vad Tobbe Trollkarl gör i musikvideon till den låten.



Enligt 118118:

Louise är ca 25 år gammal och född i Skyttens tecken. Vi tror att Louise älskar att resa, arbetar som veterinär, att hennes favoritfärg är blå och att hon är galet kär i sin sambo!

Petter är en kille på 27 år. Han bor tillsammans med Louise och de förlovade sig 31 december 2008. Petter gillar att simma och har tävlat i simning. Han är även intresserad av teater och har praktiserat bakom scenen i MOMO kampen om tiden. Petter gillar romantik.

Vi tror att Adam är en ung kille som just nu börjar sista året på universitetet. Vi tror han studerar till pilot och hans största dröm är att få flyga ett plan fullt med passagerare helt själv.
2009-09-15
10:41:17

En nakenfis på vift!



2009-09-15
10:18:19

Välkommen till världen Tindra!

Appråpå vänner så har jag helt glömt att gratulera Linda och Tobbe till deras lilla dotter Tindra. Hon föddes den 8 september, 1 månad för tidigt. Vi hoppas att allt går bra och önskar er all lycka med ert lilla mirakel.

Stort GRATTIS vänner!
2009-09-15
10:13:10

Friends

I need my mama-friends!

Eftersom Adam blev sjuk (öroninflammation?) förra veckan och vi fick avboka flera dejter har vi inte träffat våra mamma- och bebispolare på jättelänge (1 hel lång vecka) så jag har lite abstinens.
Men idag blir det en repa på stan och lunch med Linda & Nellie, imorgon ska vi till Rådsparken med några från mammagruppen, på torsdag ska vi på tv-inspelning med Sofie & Denniz och på lördag kommer Linda, Petter & Nellie på middag. Förhoppningsvis, om Adam slutar snora, så ska vi (äntligen) hälsa på Petra, Micke & Axel i helgen också. Mys!

Vänner är så viktigt när man är mamma-ledig tycker jag, mycket viktigare än vanligt. Ju fler vänner med barn i hyffsat samma ålder desto bättre, för då blir dagarna mycket roligare och mer innehållsrika och man njuter mer av att vara hemma med sin skatt.
2009-09-14
21:20:05

Så högt och djupt och oändligt som man kan älska, så mycket älskar jag den här prinsen!

2009-09-14
12:45:37

BVC-besök

I förmiddags var vi på BVC och Adam blev mätt och vägd. Han passade på att leka med Aurora också som var där för sin 1-års kontroll. De lekte så fint tillsammans, supersöta! Så kul att se när han leker med någon som är lite äldre, hur annorlunda leken blir.



Efter BVC åkte vi till MediaMarkt och köpte en trippeltång. Hoppas, hoppas, att den är så bra och att resultatet blir så fint som jag hoppas på.
2009-09-12
21:27:47

Alone

Jag och Adam är ensamma hemma. Petter är på jobb-fest och hundarna är hos mamma... Jag är så sällskapssjuk! Aldrig mer ska jag lämna bort hundarna när Petter ska bort, gud vad ensam jag känner mig. Har nästan lust att väcka Adam bara för att få lite sällskap, haha.
2009-09-09
10:23:48

L.O.V.E

2009-09-08
19:37:43

Vi som föddes på 80-talet...

-Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.
-Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-öres tuggummin.
-Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt.
-Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare.
-Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade.
-Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren.
-Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.
-Vi som samlade på allt - främst kapsyler.
-Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin.
-Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok".
-Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV.
-Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.
-Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal.
-Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian.
-Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan.
-Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen).
-Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar".
-Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.
-Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
-Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram.
-Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs.
-Vi som spelade in musik på kasettband genom radion.
-Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google.
-Vi som frågade chans på någon ny varje vecka.
-Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter.
-Vi som drack Cuba Cola och Jaffa.
-Vi som läste OÄ i skolan.
-Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV.
-Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande.
-Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp.
-Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
-Vi som fick fler finnar av Clearasil.
-Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten.
-Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga.
-Vi som var med på rökrutornas tid.
-Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar.
-Vi som hade en Amiga hemma - datorn där man skrev cirka en sida i ett ordbehandlingsprogram och så var minnet fullt.
-Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma.
-Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem.
-Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade.
-Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson.
-Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag.
-Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme.
-Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke.
-Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost.
-Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra.
-Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka.
-Vi som var de första i backen med snowboard.
-Vi som använde telefonkort och personsökare innan mobilernas tid.
-Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna.
-Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet.
-Vi som använde cykelbyxor i olika färger.
-Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren.
-Vi som fortfarande säger Domus i stället för Coop.
-Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det.
-Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt.
-Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt.
-Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel.
-Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.
-Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi...".
-Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk..
-Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm.
-Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra(!) till våra mammor.
-Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal.
-Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor.
-Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband.
-Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2).
-Vi som hade bänkar med lock på.
-Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira.
-Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000...

Haha, vilken nostalgi-trip!
2009-09-08
09:24:03

Besiktning

Nu ska jag snart åka och besiktiga bilen... Keep your fingers krossed!







Uppdaterat: Den klarade sig igenom ua!
2009-09-07
20:23:36

Blyger

Lillhjärtat är inne i en 'jag är superblyg'-period, idag på ÖF började han gråta så fort nån tittade på honom och borrade in huvudet i mitt bröst. Så söt men så opraktiskt eftersom han är världens röjjigaste hemma och det skulle vara skönt om han kunde bralla av sig där så man kunde ha det lite lugnare hemma... Men, men, man kan inte få allt.

Nu sover han iaf sött sen en dryg timme tillbaka och jag ska ta mig en kopp te och joina Petter i soffan.

2009-09-07
19:38:58

"Det ringer, det ringer- skynda dig att svara!"

I lördags var vi på Shurgard och hämtade lite nya leksaker till Adam.
Vad udda egentligen, att ens barn leker med leksaker som man själv lekte med när man var mini...

2009-09-07
13:17:17

LV hundhalsband

Nu ska jag sälja det vackraste hundhalsbandet någonsin... Ett äkta Louis Vuitton halsband, minsta storleken dvs 23-28,5 cm mellan hålen. Fint skick, nästan aldrig använt men lädret har börjat mörkna.

Budstart: 600 kr (på Chiforum.se)

2009-09-06
14:21:45

Chi-träff

Idag tod jag med Cindy och åkte iväg på Chi-träff i Hågelby. Det var jättelänge sen vi var med på nån träff och vi hade riktigt trevligt. 8 chihuahuor var det och Cindy busade och lekte och blev så uppvaktad av grabbarna. Min lilla prinsessa!


Lilla Chanel och Cindy, tjejerna i gänget.



Melvin och Cindy
2009-09-05
23:06:25

Heeej


2009-09-05
23:06:19

Morgonstund har guld i mun...

...eller möjligtvis välling.

2009-09-05
22:40:09

Välkommen till världen Axel!

Igår föddes Axel, Petra och Mickes lille prins.  49 cm lång och 3345 gram tung. Äntligen är han här! Som de (och vi, haha) har väntar och längtat!
Stort GRATTIS älskade vänner!
2009-09-04
15:26:34

Den bästa tiden är nu!

Jag älskar åldern som Adam är i nu, 7,5 månad. Han är nästan för underbar och så himla busig och rolig. Han kryper runt och ställer sig upp mot allt, han vill utforska varje skrymsle och vrå och smaka på allt. Han leker så fint med sina leksaker och älskar när man busar med honom. Han jagar Gizmo och myser med Cindy, han drar i sladdar och petar i eluttag och ger mamma ingen ro men I LOVE IT eftersom han samtidigt är så mammig och mysig, somnar i famnen som när han var en liten skrutt och kryper fram till mig bara för att han vill ha en kram och lite kärlek.  Det går inte med ord att förklara vilken kärlek man känner, hjärtat nästan svämmar över!
Underbara prins, väx inte för fort nu!

2009-09-04
13:05:09

Nu är det dags!

SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG!!
2009-09-03
22:49:09

Chill hos Karin & Valdemar

Idag har vi varit hos Karin och Valdemar och ätit lunch, fikat och haft supertrevligt. Känns som år och dar sen Adam var så pluttig som Valle är (6 veckor) och ändå märker man tydligt att han inte är helt ny eftersom han ändå är lite med och orkar hålla huvudet en liten stund. Lill-söten!


Skönaste puppsen kände sig som vanligt hemma och intog soffan.


Sen när vi hade kommit hem kom Linn och Are förbi och lämnade sittdynan till vagnen som Linn har varit så söt och sytt färdigt. Jäkligt fin var den! Jag (och förhoppningsvis Adam, haha) är supernöjda.

2009-09-03
19:41:12

Efter 10

NÅN SOM ÄR SUGEN PÅ ATT HÄNKA?


 

Ta med dig barnen och var publik hos Malou!

 Den 17 september bjuder vi in alla föräldrar och barn att vara publik hos oss på Efter Tio. Vi bjuder in experter och kändisar som pratar om familjelivet och allt där till!

Vi hjälper till att passa barnen som sover eller tröttnat på studion och med er hem får ni en välfylld goodiebag!

 Under torsdagen finns två alternativ:

1. Vi samlas klockan 09:30 för att vara med under direktsändningen av Efter Tio. Inspelningen beräknas vara klar till 12:00.

2. Vi samlas 13:30 för att spela in fredagens program av Efter Tio som är klart ca 16:00.

Adressen är Tegeluddsvägen 5, Gärdet. Ta tunnelbanan till Gärdet (röd linje mot Ropsten), uppgång Tegeluddsvägen och promenera Värtavägen ned till Tegeluddsvägen där du tar till vänster.

Ta chansen! Anmäl er snarast till [email protected] för att säkra era platser. Antalet platser är begränsat.

Vi ses!

2009-09-03
11:05:04

Rymningsförsök!

"Men va?! Vem har stängt dörrarna? Maaammaaa!"



2009-09-03
09:56:17

Tandborstning

Adams tredje tand har precis kommit upp och imorse borstade jag hans tänder för första gången. Han tyckte att det var helt ok och ganska skönt kanske tom men ärligt talat vet jag inte om det känns så värt?! Han dreglar ju som jag vet inte vad så tänderna lär ju bli rena ändå?!

Ni andra som har bebisar som har fått tänder, borstar ni morgon och kväll?


2009-09-02
21:36:46

Så sant Des, så sant...

Remember the past, plan for the future, but live for today because yesterday is gone and tomorrow may never come.
Nothing lasts forever so live it up, drink it down and laugh it off.
Avoid the bullshit, take chances and never regret because at one point it was exactly what you wanted.
Take the good with the bad and smile with the sad.
Love what you've got and remember what you've had. Always forgive but never forget. Learn from your mistakes, but never regret.
People change and things go wrong, just remember that life goes on.
Sometimes we need to stop analyzing the past, stop planning the future, stop figuring out precisely how we feel, stop deciding exactly what we want and just see what happens.
Eventually all the pieces fall into place...
2009-09-02
19:35:47

Idag insåg jag att jag hade gått och suktat efter den här gräsmattan för länge för att den inte skulle få följa med hem...

2009-09-01
09:49:14

START

Heja Heja!!