2009-02-28
17:02:17

Färg & Form

Idag har jag och Siz varit på Färg & Form kurs i Gamla Stan! Hon fick det i present av mig när hon fyllde 18 år.

Det var inte alls som jag hade trott att det skulle vara, det var mycket bättre! Vi var en grupp på 8 personer och fick först tolka ett konstverk som pedagogen som ledde kursen hade gjort. Vi fick också välja två vykort, bland jättemånga, som symboliserade vad vi gjorde igår och vad vi kände inför idag.
Sen fick vi ett jättestort vitt papper, som täckte två hela bord, som vi skulle måla färger och former på, ingen del av pappret fick vara vitt. Sen fick vi tolka det färdiga resultatet och i grupp skapa nya bilder och en historia till bilderna i bilden. Jättekul att verkligen få använda sin fantasi, låta den sväva fritt och tänka utanför sina vanliga tankemönster!
Sen fick vi papper med små kikhål i så vi skulle kika ännu närmare på konstverket och hitta en bild som tilltalade oss, som vi sedan klippte ut och satte i en passpartou.

Min bild, som jag valde, föreställer ett hjärta (dock var det en blodpöl när vi gjorde en historia till bilden) och symboliserar var jag är i livet just nu.



Efter det fick vi göra snabbporträtt av varandra, man skulle stå två och två och snabbt rita av varandras ansikten utan att titta på pappret man ritade på. Jättekul! Sen fick ens partner välja den bild som hon/han tyckte symboliserade den som hade blivid avbildad bäst och sen fortsätta att utveckla bilden med färg och form. Det skulle bli lite som man uppfattar varandra.

Här är bilden som min Siz valde till mig och fortsatte måla på och även de andra porträtten som deltagarna gjorde av mig. 



Som avslutning fick vi välja bland massvis med knappar, den eller de knappar som vi tyckte bäst beskrev dagen och vad vi hade tyckt om den.

Det var en superrolig dag verkligen, väldigt annorlunda mot vad jag hade väntat mig men samtidigt mycket bättre. Kan varmt rekommendera den här upplevelsen eller liknande om man ska ge bort något väldigt trevligt i present.

För övrigt så var det första gången jag var ifrån Adam sen han föddes också. Det gick jättebra, för oss båda. Skönt att veta att han klarar sg bra med pappa och mjölk på flaska om jag ska göra något på egen hand fler gånger.
2009-02-26
16:12:10

Hemma-SPA

Idag har min syster varit här och passat Adam (som visserligen sov större delen av tiden men då fick Giz passa på att leka lite med sin favorit-lektant istället) medans jag fick ha lite hemma-SPA. Superlyxigt! Har rakat mig överallt, peelat hela kroppen, pedikyrat och manikyrat, noppat och färgat ögonbrynen, lagt ansiktsmask och smörjt in hela kroppen. Så nu är jag en ny människa igen! Verkligen underbart och välbehövligt!

Sen när jag hade blivit vacker och fräsch gick vi en långpromenad med alla småttingarna och gick och köpte Thai-mat till lunch och det var lika gott som alltid.



Efter det har jag hunnit vara en sväng i Huddinge också. Men det blev bara en superkortis för Adam ville inte sova trots att han var supertrött så han skrek i princip hela tiden. Så jag löste bara in barnbidraget och sen hem igen. Träffade dock på en gammal jobbarkompis, jättetrevligt att se henne igen! Hon hade gått i pension nu men tyckte inte alls att det var kul, haha.
2009-02-25
19:42:12

Träning

Idag har Adam varit en riktig liten solstråle. Supergullig hela dagen, bara skrattat hela tiden när han har varit vaken. Min underbara son!

Efter att ha gått dagens långpromenad med hundarna så åkte vi till Linda och fikade. Hon är verkligen sprickfärdig nu, bara 1 vecka kvar till beräknad förlossning och jag hoppas verkligen att lill*n vill komma ut då, jag längtar som tusan. Ska bli så mysigt att ha bebislycka tillsammans sen!

Jag har varit sugen på att börja på mamma-baby-gympa ända sen Kim berättade att hon och Tilde går på det och nu berättade Linda att Friskis & Svettis, där i Södertälje, har det. Toppenbra!  Gick in på deras hemsida och tittade nu och det är varje onsdag så jag ska börja redan den som kommer. Riktigt billigt var det också, bara 500 kr för 10 gånger.
Sen tänkte jag träna Body Pump en gång i veckan också. Det får bli lagom att börja med, haha! (Sen fortsätter jag med en långpromenad om dagen också såklart.)
Men det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma igång och röra på fläsket och få lite muskler igen.

2009-02-24
22:17:40

Utvecklingssprång 1

Kim pratade för ett tag sen om en bok som hon hade hemma, som beskrev barnets 7 utvecklingssprång under det första levnadsåret och hon tyckte den var jättebra. Sen hade Chatrin skrivit om den i sin blogg, och när två av mina kompisar tycker så bra om något så lär ju jag göra det också. Så nu har jag beställt boken "Växa och upptäcka världen".



Tror att Adams otröstliga skrik och gråt kan bero på det första språnget... Igår kväll/natt var han nämligen precis lika omöjlig, om inte värre, som han hade varit under dagen och skrek konstant fram till 2-3 någonting. Lite lätt jobbigt!
Sen sov han dock resten av natten och idag har han sovit hela dagen fram tills Petter kom hem från jobbet och efter det varit som igår. Dock något lugnare. Det konstiga är också att han är lugnast och tystast om han är för sig själv, typ ligger ensam i sin säng?! Men nu sover han iaf, min lille prins...

"Varje utvecklingssprång föregås av en "klängperiod" då barnet blir kinkigare och kräver mer uppmärksamhet.

5 veckor - Upplevelser
Vid det första språnget börjar barnet bli alltmer uppmärksamt och vaket, och alla barnets sinnen är känsligare än tidigare. För barnet upplevs allt hon ser, känner, hör, luktar och smakar nu annorlunda än förut och det kan vara förvirrande och skrämmande. Det enda sättet barnet har att uttrycka sin rädsla är att skrika och gråta, och söka trygghet i sina föräldrars armar.

Exempel på nya färdigheter:
-tittar och lyssnar mer uppmärksamt och längre stunder omkring sig
(Det gör han!)
-är mer medveten om att man rör vid henne, mer medveten om olika lukter (Det stämmer också.)
-ler för första gången eller oftare än förut (Ler oftare än förrut, mest hela tiden faktiskt!)
-är vaken och alert längre stunder (Stämmer bra det.)
-Rent fysiskt kan man också ofta se förändringar, såsom att matsmältningen fungerar bättre, barnet kräks och rapar mindre ofta, och gråter kanske riktiga tårar för första gången. (Han verkar ha mindre ont i magen och bajsar lättare nu.)"

Det positivt i det hela är att han utvecklas och att det verkar som att när de är såhär små tar sprången bara några dagar innan de är som vanligt igen och då ofta extra glada och soliga. Så jag hoppas på det!
2009-02-24
14:46:03

Mina snömonster!

Cindy älskar verkligen snö och hon har även lyckats omvända Gizmo (som förut var för fin i kanten för att tycka om snön) att inse att det är jättekul att leka i snön. Så idag gick vi ut och hundarna fick busa i den djupa snön. Haha, det är så kul att titta på dem, framförallt på C för hon är helt vild och galen!

Mina söta små snömonster!



Filmade en snutt men den är för stor för att ladda upp på Photobucket så om jag hinner göra den mindre innan Adam vaknar så ska jag lägga upp den också...

Söt-Cindan och Bus-Bissen!

2009-02-23
17:47:07

Tacka vet jag babysittern!

Haha, here wo go again! Idag har varit en skrik-ät-gråt-bajs-dag för Adam (och mig då). Han har helt missat att sova och har varit vaken hela dagen... Inget jag har gjort har passat herrn så ett tag satte jag honom i babysittern, bara för att. Tänkte att han kan ju lika gärna sitta där och sura som på mig. Gissa om jag blev förvånad när han tystnade efter ett tags gungande! Sen kunde han t.o.m tänka sig att sitta där en stund helt själv medans jag plockade undan lite. Underbart!



Nu, för ett par-tre timmar sen la vi oss iaf i soffan och ammade och då till slut lyckades han somna. Lillskrutten var helt slutkörd och sover fortfarande och gör det förhoppningsvis en stund till även om P's mormor och morfar (och mamma och pappa) ska komma förbi och hälsa på. Låt oss hoppas det iaf! Han behöver sin skönhetssömn för att fortsätta vara söt, haha!
2009-02-22
21:17:53

Helgen

Soldansen fungerade iaf för lördagen! Så igår gick vi en jättelång promenad, hela familjen, så skönt. Sen på kvällen fick P ett sms av Tobbe, en gammal kompis som vi inte har träffat på hur länge som helst. Det visade sig att han och tre till av våra gamla kompisar; Linda, Emma och Sara (som vi umgicks med jämt förut) var på fest hos vår granne så de kom förbi och hälsade på. Jättekul att träffa dem igen! Tobbe och Linda berättade dessutom att de också ska bli föräldrar, i september! Superkul att höra! Vi får se till att börja umgås med dem igen så att Adam (och vi) har många kompisar att umgås och växa upp med.

Idag har vi varit hos Järna-gänget på middag. P's mormor och morfar var uppe från Karlskrona och hälsade på och ville träffa A. De blev lika kära som alla andra blir som träffar honom. Såklart!
Medans snön hade lite uppehåll i fallandet och vi hade barnvakt passade jag och P på att vara ute med hundarna och busa och bygga snögubbe. Idag var det perfekt snögubbe-byggar-väder minsann!


Riktig proffsig va?!
2009-02-20
15:00:49

Soldansen

Nu är jag redo för helg, Vill mysa och vara ute med hela familjen, därför dansar jag soldansen så att solen förhoppningsvis vill skina hela helgen lång.

Häng på du med!

Om man vill kan man dansa såhär...



...eller så kan man t.ex. lyssna på den här och hitta på en egen soldans!



Ha en trevlig och solig helg önskar jag nu er allesammens!
2009-02-19
15:36:14

Dumburken

Lotten föll på att städa. Får fika med tjejerna nästa torsdag istället...

Adam roade sig i babysittern och tittade på tv under tiden jag dammsög och plockade. Undrar om det var just den här mannen som var så intresant? Haha! Nyheterna som det är nu verkar inte alls lika roligt nämligen.



Nu är det straxt Martha-time. De har ändrat tiden från 16.40 till 15.50, helkasst. Ju senare tid desto bättre, eftersom man hinner mer innan. Men men, nu ska jag fixa lite frukt och sen mysa i soffan med småttingarna.
2009-02-19
11:17:44

Babysitter

När vi var hos Mikaela i måndags lånade vi även hem hennes dotter Felicias gamla babysitter. Den kan vibrera och funkade jättebra för dem när hon hade ont i magen. Nu har vi provat den några gånger och Adam tycker mycket bättre om att sitta i den än i den andra vi har (som är min gamla, haha). Vet inte om det hjälper mot magen men han gillar när det "buzzar" i gumpen, haha. Sen är det jättebra gung i den också så bara när han rör sig gungar det. Ljud- och ljuseffekter har den också. Jag lyckas dock bara få igång allt sånt samtidgt och inte bara en sak åt gången... Kunde man sätta på t.ex. bara sången Mikaela? Hur gör man då i så fall?



Idag ska jag och Adam eventuellt åka in till Stockholm och fika med ett gäng andra mammor som också fick barn i januari. Men då måste vi åka redan om knappt 2 timmar och jag har inte gjort mig iordning klart än och måste dessutom ut med hundarna. Sen skulle jag behöva dammsuga här hemma också. Hmmm... Fika eller städa? Valet kan tyckas lätt, haha, men det är ett sånt projekt att åka pendeltåg. Jag är verkligen ingen kollektiv-åkare, tacka vet jag bilen!
2009-02-18
17:22:56

Diet

Adams magont verkar inte gå över. Vissa dagar är det bättre men nu har det varit sämre i några dagar igen. Vi märker tydligt att han har svårt att bajsa, att det är det som besvärar honom och gör att han har ont. Vi ger Sempers magdroppar men vet inte om de gör det bättre (man vet ju inte om det skulle vara värre utan dem?!).

Så nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och insett att jag måste börja äta nyttigt och kanske utesluta viss mat ur min kost för att se om han blir bättre av det...
Så nu är det bye, bye till choklad-frossa, läsk och hämtmat och hello, hello till fruktsallad, vatten och kostcirkeln.
Önska mig lycka till och ge mig gärna några peppande ord på vägen, kan nog behövas!



För Giz och hans diet/viktnedgång går det för övrigt i rätt riktining. Han har hittills gått ner 1 hg, alltid något!
2009-02-18
12:10:29

Dop-planering

Idag har jag avsatt för att planera och boka Adams dop. Hade bestämt att vi ska döpa honom i Tullinge kyrka men nu när jag ringde och skulle boka visade det sig att man inte får ha dop ensam i den kyrkan, utan då måste man dela den med flera andra familjer. Det vill jag definitivt inte göra, det här ska ju vara speciellt, bara för oss.
Då fanns Lida kyrka, som man kan ha ensam-dop i, och den kyrkan är jättevacker och ligger jättefint. Men eftersom vi vill ha en festlokal i närheten av kyrkan finns bara Lida Värdshus att tillgå och det är så gräsligt inrett att jag knappt vågar mig i närheten.
Hmm... Undrar om man kan ha ensam-dop i Botkyrka kyrka?! Måste ringa och fråga när de är tillbaka från lunchen.

Lida Kyrka 
Lida kyrka

Dopkorten har jag bestämt hur de ska se ut iaf, eller jag har två olika förslag med två olika bilder som jag ska välja mellan men det borde gå hyffsat lätt. Men behöver ju ett datum och en tid innan jag kan beställa dem...
2009-02-17
22:47:18

Adam 1 månad!

Idag fyller A som skrivet 1 månad. Gosh, vad tiden går fort!

Han har fått ett jättefint grattis-vykort från sin mormor som han vill tacka så hjärtligt för.

2009-02-17
17:24:22

Pimp my Pram

Idag har vi gått en promenad med Chatrin (och hennes 3 månader gamla son Casper), en jättetrevlig tjej som jag har träffat via Familjeliv. Hon var verkligen jättesnäll och gullig och vi promenerade i nästan 2 timmar och pratade om allt möjligt! Det roliga är att det visade sig att vi är himla lika också, samma intressen och samma tankar om saker och ting, våra killar jobbar med samma sak och vi båda vill ha ut samma sak av livet. Kul! Nu ska vi börja gå till Öppna Förskolan tillsammans också, på måndagar, när de har öppet för barn i åldern 0-9 månader. Ska bli så mysigt!

När vi kom hem hade Adam fått paket från Reggo. Det var hans barnvagnsskylt som hade kommit. Redan! Beställde den igår.
Så nu är barnvagnen pimpad med namnskylt och en Kronan-reflex (som jag har hittat utanför BVC, haha).



Förövrigt så fyller Adam 1 månad idag!

2009-02-16
17:28:37

Brända nappar

Tänkte vara duktig och koka napparna och hade t.o.m. lyckats hittat den spårlöst försvunna nappen. (I tvättmaskinen för övrigt?!)

Men vad händer? Jag glömmer napparna på spisen, vattnet kokar bort och napparna kokar fast... Tur i oturen så kommer jag på vad jag har gjort innan det börjar brinna iaf! Men vilken stank när jag gläntade på locket! Jag trodde mina lungor skulle gå sönder bara av den korta stunden det tog att ta napparna från spisen och ut på balkongen. Hua! Öppnade alla fönster och balkongdörrarna och tog med mig småttingarna ut på långpromenad för att få andas ny frisk luft.

Det här är nu vad som återstår av A's samtliga nappar.



Nu ska jag förflytta A från vagnen till babyskyddet och bege mig iväg mot Babyland för att köpa nya nappisar... Lär köpa lika dana (eller iaf NUK) eftersom de verkar vara A's favoriter.
2009-02-16
11:43:38

Adam växer!



Kommer precis från BVC. A ligger precis på kurvan och sköterskan var imponerad över hur duktig han var på att följa med blicken! Jättekul!
Igår rensade jag ut nästan alla kläder i stl. 50 eftersom de är för små. Inte konstigt när han är 56 cm lång, haha! Min lillkille!

Nu ska vi till Mikaela och co och promenera med alla fyra hundar och båda barnen! Nice!
2009-02-15
15:58:13

Isåkning

Vi bor precis bredvid en skola och där har de isbanor i varenda liten backe så det här har vi roat oss med idag, haha.



Hundarna åkte också, fick dock ingen bra film när båda åkte samtidigt. Men Giz tyckte verkligen det var superkul! Cindy kom igång lite mer efter ett tag.





Småttingarna blev beundrade av en stor skara av andra isåkare som tyckte det var superkul att de vågade åka på isen. Jag förstår dem, det ser superkul ut när en liten puppis slänger sig ut på isen och sen åker totalt utan kontroll ner för backen. Haha, ni som har hundar måste helt klart låta dem prova!
2009-02-14
22:57:26

AMOR

2009-02-14
13:44:55

Valentine's Day

 Kärlekens dag idag!

Vi har börjat dagen med en riktig hotellfrukost. Gott-gotti-gott-gott! Nu ska vi snart gå ut hela familjen på en långpromenad och sen ikväll blir det supersmarrig middag med risotto och oxfilé. Blir nog lite skumpa och rött till också.

Ger inte varandra några presenter (hoppas jag iaf eftersom jag inte har köpt något till P, haha) eftersom vi redan har fått den finaste presenten!  Men lite extra kärlek kan man alltid ge!

Hoppas ni alla får en underbar dag med era älskade!

2009-02-13
16:59:26

Adam & Tilde

Idag har sötisarna Kim, Tilde och Wiggo varit här. Vi började med en långpromenad på 2 timmar och sen köpte vi thaimat och åt lunch. Lika trevligt som alltid att ses!

Efter att ha varit vaken hela förmiddagen sov sig Adam igenom hela besöket, precis som förra gången Kim och Tilde var här, haha. Knasbollen, konstigt att han sover som bäst när det är folk här?! 


Adam är laddad inför tjejbesöket!



Det är ju så sött att Tilde är 1,5 månad äldre än Adam och ändå är han lite större än henne. Hon är ju så söt lilla Tilde och sötast är hon nästan när hon skriker för hon låter precis som en skrik-docka! Adams första (flick)vän!
2009-02-12
21:01:53

Mitt lilla hjärtegryn!

På lördag blir A 4 veckor och på tisdag 1 månad. Gud vad fort tiden har gått och gud vad mycket som har hänt på den här korta tiden! Inte nog med att han har växt på längden och bredden, han är mycket stabilare i kroppen, kan lyfta huvudet och vrida det från ena sidan till andra och han fixerar blicken jättebra. Dessutom är han jätteintresserad av färger och när han ligger i babygymmet tar han på och slår på mjukisdjuren och pratar med dem och skrattar och ler! Så jäkla gullig! Lovade P att jag ska försöka filma det så om han är lika glad och vill ligga i gymmet imorgon ska jag försöka få det på film.

Det är helt otroligt vad man kan känna för sitt barn, mitt lilla gryn!  Även fast han har varit hos oss så kort tid är det omöjligt att tänka sig ett liv utan honom och det är t.o.m svårt att minnas hur det var innan han var här. Haha, eller nja, det är det väl egentligen inte men livet var helt klart fattigare då...
 
All kärlek till mina underbara prinsar A och P!  Vad skulle jag göra utan er?!

2009-02-12
17:08:38

En tjockis och en vars bebis redan är här.

Idag var Linda här. Superkul att träffa hennes igen! Vi gick en promenad och sen lagade vi lunch. Hann prata av oss massor också såklart, haha. Adam fick jättemycket, jättefina kläder av Linda. Tack sötis!  
Igår när Caroline var här konstaterade vi att vi har varit kompisar i 8 år och tyckte det var länge men jag och Linda har varit kompisar i 12 år! OMG! Ända sen vi träffades i högstadiet och blev bästisar.

Tycker det är så himla kul att hon och hennes Petter också ska ha en bebis, det lär ju bli att vi umgås en hel del i framtiden. Hon har mindre än 3 veckor kvar till beräknad förlossning så den lille kan verkligen titta ut när som helst! Åh, vad kul det ska bli! *Längtar!*

2009-02-11
09:48:22

Pappa Petter

Kommer precis från Familjerätten där vi har varit och godkänt/erkänt att det är P som är pappa till A. Så nu har lillen en pappa på pappret också och jag har inte ensam vårdnad längre. Nu är han fast, haha!



Eftersom A ligger och sover i vagnen för tillfället så ska jag passa på att leka lite med hundarna. Sen ska vi gå ut på långpromenad (som vanligt) och sen vid lunch kommer Caroline hit och hälsar på. Hon är hemma från Växjö så vi ska passa på att ses.
2009-02-10
14:35:28

Magont

A brukar få ont i magen en gång per natt och ibland även någon gång på dagen men det har alltid varit hyffsat lätt att trösta honom. De senaste nätterna och dagarna har det dock varit mycket värre.
Han vaknar och äter vid 3-4 och sen lyckas vi bara få honom att somna korta stunder resten av natten och sen är han mycket mer ledsen än vad han brukar även på dagarna... Min lilla plutt! Tycker synd om honom och vill inte att han ska ha ont.
Vi har nog kommit fram till att det är bajseriet som strular när han får så ont i magen för så fort han har lyckats bajsa så lugnar han ner sig. Det är ju dock inte det lättaste att bara få honom att bajsa sådär... Det som funkar hyffsat är iaf magknips-massage och att man duschar med honom eller bara bär omkring och vyssjar honom. Idag var jag även och köpte Sempers magdroppar, som ska vara ungefär som Proviva, och ge magen en bra bakteriekultur. Hoppas verkligen att det hjälper.
Så jobbigt att se sin vackre prins ha ont!

2009-02-09
17:47:06

Te

Har precis kommit in från eftermiddagspromenaden med hundarna och har kokat mig en kopp te och plockat fram några kakor.
Jag tycker te är jättegott och har inget annat än möjligtvis en skväll kallt vatten i (för att det ska gå att dricka direkt). Låter däremot tesilen eller tepåsen ligga i jättelänge för att få så mycket smak som möjligt.

De här tre är mina stora te-favoriter; Lust & Fägring, Himlagott och grönt te med smak av mandarin och apelsin.



Tycker du om te? Vilket/vilka är dina favoriter i så fall?
2009-02-08
19:10:56

Klara sig själv...

Idag har jag, Adam och puppisarna varit hos mamma (och Siz). Jag och mamma gick en långpromenad på nästan 2 timmar med småttisarna, jätteskönt! Sen fikade vi och tittade på mina bebisbilder.

Men gud vilket jobb när man ska ta sig någonstans utan att ha Petter till hjälp! Barnvagn, babyskydd med A i, två hundar och en skötväska ska man få med sig till bilen och bara två armar har man att bära med. Haha, en riktig utmaning! Men allt går om man vill.

Veckan som kommer blir nog jättemysig; en dag ska Linda S komma hit, en annan dag Caroline och en tredje Kim & Tilde och så ska P bli pappa på pappret (också) till A. Sen är det dessutom Alla :ans Dag på lördag. Mys!

Nu ska jag poppa popcorn, hälla upp Trocadero och placera mig i soffan med P och A och chilla resten av kvällen...
2009-02-08
18:03:42

4

Jag har blivit utmanad av Judit!

4 av mina favoritprogram på TV
  • Alla program med Ernst Kirchstaiger i, jag bara älskar honom!
  • Martha Stewart Show 
  • Grey's Anatomy 
  • Gilmore Girls

Här i byn är jag bara grannen Ernst



4 saker jag gjorde igår
  • Mös med min underbara familj!
  • Städade
  • Handlade på ICA Maxi
  • Åt alldeles för mycket choklad...



4 saker jag längtar till (efter)

  • Våren!
  • Att Linda S bebis ska komma!
  • Gå ner alla gravidkilon. 
  • Adams dop



4 Favoritrestauranger
  • Minako 
  • Grekiska Kolgrillsbaren 
  • N.E.W.S 
  • à la Petter  (Tänk att han är så duktig på att laga mat, min snutt-plutt)



Nu utmanar jag:

Siz
Veronica
Alisa
Angelica

2009-02-07
18:33:39

En liten fjäder...

Jag- Petter, kan du dammsuga sovrummet så jag kan skaka lakanen så vi kan bädda rent sen?!
Han- Ja... (tittar på tv med Adam sovandes på bröstet)
Jag- (några minuter senare) Gärna nu.
Han- Ok, men vad ska jag göra av Adam?
Jag- Det är väl bara att lägga honom någonstans...

Haha, jo, alla ställen är väl bra förrutom de dåliga. Skaka lakanen fick snällt vänta, tur att det fanns en diskmaskin att plocka ur istället.

2009-02-07
13:05:39

Lördag

Alla fyra älsklingarna ligger och sover i soffan. Själv har jag världens energi eftersom jag fick sova ovanligt många timmar i sträck i natt. Vi höll Adam vaken hela gårdagskvällen och till slut var stackars så trött att han inte ens kunde sova. Men det gav tydligen resultat. Ammade bara två gånger under natten (mot fyra som det brukar vara), så jag har haft världens lyx, haha!

Gick en härlig morgonpromenad i morse med guldklimparna. Hade de lösa hela promenaden. Så skönt att Cindys löp äntligen är på väg bort så de kan koncentrera sig på annat igen.


Väldens finaste Cindy!

Nu ska jag passa på att tvätta och städa och sen får vi se vad vi hittar på. Ska åka förbi mamma en sväng i helgen men tror det får bli imorgon istället så vi kan passa på att gå en långpromenad där. Idag är det en tjock dimma som ligger över hela Tullinge så idag har jag mest lust att mysa i soffan med varm choklad och ostsmörgåsar, haha.

Fick en jättegullig kommentar av en tjej igår och jag kikade såklart in på hennes blogg och gissa vad hon har?! Asgrym musiksmak! Hon har en spellista på bloggen och jag sitter och lyssnar just nu, bara bra låtar än så länge! Helt perfekt för mig som aldrig har tid och ork att skapa egna spellistor. Tack Judit!
2009-02-06
17:43:17

Solo

P började jobba i måndags och min första vecka hemma själv med A har gått bra! I måndags var det lite läskigt men sen har det bara flutit på. Ganska skönt faktiskt att vardagen har börjat så vi kan hitta rutiner och bli ännu mer vana vid allt och vid varandra.

Tycker bara att allt går bättre och bättre. Ju mer vi lär känna A (och han oss) desto bättre går det. Nu förstår vi mer hans signaler och vet oftast vad han vill. Man märker hur fort utvecklingen går också, han fyller 3 veckor imorgon och bara på den här korta tiden har han blivit mycket "större". Han fokuserar blicken  och tittar på en eller på saker, han är mycket stabilare i kroppen och mycket tydligare i både sitt verbala språk och i sitt kroppsspråk. Han har världens minspel också, så söt så man storknar!

Igår köpte jag ett babygym och han verkar gilla det. Tittar med stora ögon på nallarna som skallrar och piper! Senare lyckades han t.o.m. få en av skallrorna som är på filten att låta, haha! *Stolt mamma*

2009-02-06
11:03:59

Musik och sagor

P har laddat ner massvis med barnskivor till oss, hela 63 stycken, haha! Det är både musik och sagor. Jättemysigt att sätta på en skiva och gå runt och sjunga med Adam. Har inte hunnit lyssna på fler än tre skivor än men de har varit bra.

Den här är bl.a. med på "Kärlekssånger till ett barn", tycker den är så fin.



Nu ska jag snart väcka prinsen (som sover i bärselen på mitt bröst) och se till att han äter lite innan vi går ut på promenad. Längtar efter en dusch men det får nog bli ikväll när snutten har kommit hem...
2009-02-05
18:12:25

VB

Idag har vi varit med Louise, alias VB, hela dagen. Hon är så himla lik Victoria Beckham så det är inte klokt! *Lyllos*


Bild snodd från hennes blogg.

Vi har haft jättemysigt; först gick vi en promenad och sen gick vi hit och fikade och sen gick vi en till promenad. Pratat masor också såklart! Kul att prata om annat än bebis för en gångs skull!
Hon har precis fått nytt jobb, hon ska vara med och lansera Max Factors nya mascara, men det är bara på halvtid så hon kommer ha massa tid varannan vecka att promenera med och roa mig, haha. Toppenbra!
2009-02-04
22:24:45

Massvis med presenter!

A har fått så himla mycket fina presenter! Massvis med jättefina kläder, gosedjur, leksaker, böcker, presentkort, prydnadssaker, kort, blommor m.m.

Har använt tv-bänken som "presentbord" och den har blivit full två gånger om!

1:a omgången med presenter...


Mamma-barn buketterna som vi har fått ska egentligen stå i två olika vaser, mamma-buketten i en och bebis-buketten i en och så navelsträngen emellan, men vi hade lite brist på vaser så de fick stå tillsammans.

2:a omgången med presenter...



Tack snälla söta alla ni som har gett Adam så fina saker! Ni vet vilka ni är!
2009-02-04
15:11:38

Tacka vet jag bärselen!

Ett till "tacka vet jag"-inlägg. Men så är det verkligen, tacka vet jag bärselen! Vi hade inte köpt någon innan A föddes men insåg snabbt att det är ett måste om man överhuvudtaget ska få något gjort med en liten skrikig ängel som bara vill bli buren hemma.

Tycker den här från Babybjörn, som vi har köpt, är jättebra och jättesnygg! Den är i svart satin! Hur läckert är inte det? Haha!



Nu är Kim och Tilde på väg hit. Ska bli superkul att träffas igen! Tilde blir 2 månader idag och är alltså 1,5 månad äldre än Adam. Ska bli spännande att se hur mycket lillan har vuxit sen jag träffade dem sist, när hon bara var 2 veckor. Ska passa på att fråga Kim massa frågor som jag har laddat upp med också. Haha, hon har ju trots allt lite längre erfarenhet än mig.

2009-02-03
11:07:01

Mysproppen

Adam ligger på en filt på golvet, tittar på ljuset(?!) och filosoferar. Cindy håller självklart honom sällskap. Haha, sötisen, hon vill vara nära hela tiden.

Lugnet lär dock inte vara speciellt länge till om jag känner min son rätt så det är lika bra att fösöka få något gjort nu...



När han tröttnar på att ligga på golvet ska jag amma och sen gå en långpromenad med hela småttis-högen.
Igår skulle jag egentligen ha hälsat på mitt gamla jobb men det var en "jag-skriker- konstant- om-jag-inte-äter-eller-blir-buren" dag så det funkade inte riktigt. Idag är klockan redan för mycket för att gå dit så det får bli ytterligare en annan dag...



Uppdaterat: Haha, bara för att jag skrev att jag inte skulle så gjorde jag det ändå. Gick förbi jobbet. Tänkte att jag likväl kunde göra det när jag ändå var ute. Som tur var var de ute också så jag visade upp lille A och puppisarna. Det var jättekul att träffa mina jobbarkompisar och barnen igen och A fick jättefina presenter! Tack!
2009-02-01
16:53:31

NUK

Vi använder nappar från NUK till A. Provade en napp från MAM också men den ville han inte alls ha. De napparna som jag köpte innan han var född var i silicon men idag köpte jag i latex eftersom de är mjukare. Får se vilken sort han gillar bäst. Upptäckte dock att de jag hade innan var sugnappar och de jag köpte nu var sovnappar. Hmm... Någon som vet vad det är för skillnad?



Idag provade vi även att mata med flaska för första gången. Vill att han ska kunna äta ur flaska så att P kan mata ibland om jag inte är hemma eller så. Det gick jättebra, tyckte bara att han åt lite för fort... Men dinappen var med minsta hålet, det som är för bröstmjölk så... Finns det något tips för att de ska äta långsammare när de äter ut flaska? Han åt supermycket också. Undrar om han äter lika mycket när jag ammar?! Han åt nästan 100 ml(!) vilket känns galet mycket. Trött blev han iaf, sötnöten, så nu ligger han och sover hos pappa.

Vad använder ni för märke på nappar och/eller flaska till era bebisar?