2009-05-31
10:22:08

Mors Dag!

Till min älskade mamma, till mig själv(!) och till alla andra underbara mammor där ute -idag är det VÅR dag!




Uppdaterat: Note till mig själv -stryk Fars Dag ur almenackan...
2009-05-27
11:57:46

Mamma 60 år!

2009-05-26
23:41:00

De 7 dödssynderna

En person tänker kasta en kula på dig och kulan innehåller en dödssynd. Han kommer kasta en av de sju dödssynderna på dig med han ger dig möjligheten att välja själv, vilken dödssynd han ska kasta.



Högmod - Du tror, nej - du VET, att du är bäst. Ingenting klår på dig. Du får ett storhetsvansinne och tror att du kan besegra alla. Vilket bland annat innebär att du STÄNDIGT sätter dig i faror, t.ex. försöker stoppa ett beväpnat bankrån med skjutglada rånare.

Girighet - Allt är ditt. Precis allt. Du snor allt du kommer åt. För det är ditt! T.o.m. nagelbiten på golvet är din. Och du gör allt för att få den. Precis allt.

Vällust - Du är sexuellt frustrerad. Hela tiden. Och du ligger med precis allt, kassör-Bengt på ICA, FylleMåns och geten Agda får akta sig. För du är kåt. Glöm att du är trogen din partner. Du knullar med allt. Könssjukdomar ÄR ett faktum.

Avund - Oavsett hur bra du än har det, så avundas du grannen som har en bil med årsmodell 1 år nyare. Och du slår gladeligen sönder hans bil, bara för att du ska kunna känna dig nöjd med dig själv.

Frosseri - TvShop går runt pga dig. Du beställer allt. Utan att ens tänka tanken om du behöver det eller har råd. Kronofogden knackar dagligen på din dörr och tar t.o.m. dina underkläder. Men du handlar vidare.

Vrede - Mjölken går ut idag. Och du blir tokförbannad och slår sönder kylskåpet. Du slår ner killen på trånga bussen som råkade kliva dig på foten när bussen plötsligt bromsade in. Du kokar av ilska och skjuter personen i kön som tog sista varukorgen, på ICA.

Lättja - Du orkar INGENTING. Du orkar inte jobba. Du bryr dig inte över att du får sparken. Du bryr dig inte om att anmäla a-kassa, eller soc. Hemmet möglar, men du orkar inte tänka. Maten är slut, du är hungrig, men orkar inte äta. Du svälter. Men orkar inte bry dig. Du dör. Men orkar inte bry dig.

Du MÅSTE få en av de sju dödssynderna.. Vilken väljer du?

Jag tror faktiskt jag väljer högmod, haha.
2009-05-24
22:26:14

Hälsning från Adam!



/Jag vill bara att ni ska veta!
Adam
2009-05-24
22:26:08

Jag i ett nötskal!

2009-05-24
22:26:03

Hoppa hoppgunga!

Igår köpte vi en hoppgunga till Adam och han tyckte den var jättekul! Han stog och hoppade en stund med sen insåg han att han har en jättebra överblick över sina fötter från sin hoppgunge-position så då var det mycket roligare att stå och titta på dem än att hoppa. Haha, knasbollen! Han är inne i en upptäcka-och-titta-på-och-känna-på-och-smaka-på-allt-period just nu.

2009-05-24
22:25:48

Mys!

Cindy är prinsessan av mys! Vill alltid ligga så nära som möjligt och gosa.

2009-05-24
22:24:36

På promenad med nya vagnen.

Hela familjen är ute och promenerar med Adams nya vagn. Vi är toppennöjda alla tre och älskar att man kan välja och vraka mellan båda liggdel och sittdel redan nu.


2009-05-24
22:14:22

Sen sist...

Gud vad jag har blivit dålig på att uppdatera. Det känns nästan onödigt att göra det överhuvudtaget men å andra sidan är det kul att läsa i efterhand när man gjorde vad. Appråpå läsa i efterhand så har jag råkat radera hela min gamla blogg... Så jäkla klantigt! Fan vad arg jag blev på mig själv när jag insåg mitt misstag! *Buhu*

Men det stora sen sist är väl att det har funkat jättebra med kvällsgröt åt lillfisen. När vi blandar gröten med mango eller katrinplommon (som förövrigt verkligen sätter fart på magen!!) äter han med god aptit och sover även hela nätterna. Lyx! Så nu sover han från ca 21 till ca 7.

I onsdags var vi, alla mammorna i mammagruppen (och bebisarna förståss), och testade det enda(?) fiket som finns här i Tullinge och det var ett toppenfik! Jättegod morotskaka och latte, jättetrevlig miljö och jättesnäll personal. De bara skrattade när vi klampade in med 7 barnvagnar. Haha!
Jag är så glad att vi kommer så bra överens alla mammor, vi har verkligen jättekul ihop.
2009-05-19
14:58:46

Flourtanten

Jag kommer precis från tandläkaren, har varit där och gjort en undersökning. Kände att det var dags nu eftersom jag inte har varit där sen jag gick gratis, dvs ca 5 år sen.
Men min mun såg tydligen bra ut! Inga hål och nästan ingen tandsten (och den som fanns skrapade tandsköterskan bort). Dock fick jag order om att borsta nogrannare på mina visdomständer eftersom det fanns begynnande hål där och skölja munnen med flour lite då och då samt börja använda tandtråd.
Jag är jätteglad att det inte var värre eftersom jag faktiskt är sjukt dålig på att borsta tänderna, borstar högst en gång per dag...

Men nu får jag bli min egen flourtant!




Appråpå tänder så tipsade sköterskan som vaccinerade Giz och Cin förra veckan om att jag kan "borsta" deras tänder med gasbinda för att få bort den lilla tandsten de har så det ska jag börja med. Så gott jag kan iaf, haha!
2009-05-18
21:10:37

Sitt!

För en knapp vecka sen kunde Adam sitta själv (med armarna som stöd förståss) i några sekunder innan han ramlade men idag kan han sitta i princip hur länge som helst innan han ramlar!
Jag tycker det är så himla tufft att det går så fort för honom att lära sig något när han väl har börjat träna på det. Så duktig!



Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man tränar på att sitta.

Idag fick han smaka gröt för första gången också och det verkade smaka något godare än potatis så han ska få det på kvällarna nu (+ amning) för att förhoppningsvis börja sova hela nätterna. Det är isf bara 2-3 timmar till som han måste sova utan mat så förhoppningsvis funkar det. *håll tummarna*
2009-05-17
22:21:44

Båtpremiär

Lillfisen fyller 4 månader idag. Vår stora lille kille!



Helgen har varit hyffsat lugn och skön. Idag har var vi bara varit hemma och slappat men igår var vi hos Järna-gänget och provåkte båten. Det var skoj men väldans kallt. Blir betydligt mysigare när det är sommar och sol och man kan åka ring eller bara sitta och sola utan att svettas, hihi.
2009-05-15
10:09:49

Baddaren

Adam tycker verkligen om att bada! Ska bli spännande att se vad han tycker om att bada ute i sommar!



Känns inte som länge sen vi fotade hans allra första bad (utanför magen, hihi) men vad han har växt! Vår lille stora kille!

2009-05-14
21:55:49

Nattat lillprinsen

Lillprinsen sussar sött och hundarna håller honom sällskap. Storprinsen är påväg hem och jag tänkte koka mig en kopp te.

Innan jag nattade A så sjöng vi rörelse-sånger och gjorde finger-ramsor ur Min Skattkammare 1 och Den vita Barnkammarboken. Han tycker det är så kul och spännande med sånna sånger och ramsor! 'Imse Vimse Spindel' är en stor favorit bl.a. I skattkammar-boken fanns en så fin god natt-dikt, tänk vad fint det skulle vara att ha den inramad på väggen bredvid nattlampan i A's framtida egna rum.

"Där uppe i himlen
där stjärnorna bor
stod gubben i månen
i gyllene skor.

Han spelte på flöjt
och han spelte på fiol
så stjärnhönor kackla
och stjärntuppar gol!

Han hade gul pyjamas
med mässingpinglor på
och alla stjärnor dansa
med honom två och två.

Där uppe i himlen
där stjärnorna bor
står gubben i månen
i gyllene skor.

Han ser ner på oss
och han hänger sin hatt
var kväll över solen
och då blir det natt."

2009-05-14
18:07:06

4 månader

2009-05-14
16:44:18

Mr och Mrs Forrest

Världens finaste, snällaste och gosigaste, mina underbaringar, har varit och fått sin 3-års respektive 2-års vaccination idag. Mr G fick även årets första fästing bortplockad igår... Urk! Nu blir det till att gå igenom pälsen varje dag...

Skogens kung och drottning. 



2009-05-14
16:43:59

'Potatis?! Njae, jag vet inte...'

Adams första smakportion, potatis!










Haha, lite måste han ha tyckt om det för trots alla miner gapade han efter mer så fort han hade lyckats svälja det han hade i munnen.

2009-05-14
16:43:20

Sångfågeln kom till slut

Efter 2,5 vecka utan vagn (vilket kändes som en hel evighet) kom till slut Adams nya vagn, en BRIO Sing. Jag är jättenöjd och han verkar jättenöjd så allt är toppen! Liggdelen är större än på Mistralen och sittdelen sitter han perfekt i så vi varvar för fullt mellan dem. Jätteskoj, då har man som två olika vagnar, hihi!

Nu har vi lagt ett fårskinn i sittdelen också så det är hög mysfaktor på den!


2009-05-14
16:32:30

Adams dop!

I lördags, den 9 maj, var det då äntligen dags för Adams stora dag. Han skötte sig exemplariskt hela dagen lång, sjöng med i kyrkan och charmade alla med sitt leende. Han verkade förstå att alla var där för hans skull och njöt av uppmärksamheten. 



Jättefina presenter fick han också; massa pengar och fondandelar, silversked, silverram, ett äppelträd, gips att gjuta av handen och foten i, två glasskulpturer från Kosta Boda, jättemånga böcker från Barnkammarboken, Min Skattkammare och andra sagoböcker, gåvagn från BRIO, andra leksaker från BRIO, kläder, lakanset, prydnadssaker, leksakskub och så doptårtorna förståss.



Det blev verkligen en jättelyckad dag med god mat och mycket trevligt sällskap. Tack alla ni underbaringar som firade Adams dopdag med oss! Och ett extra stort tack till Adams underbara gudföräldrar -Caroline och Mikael.



En oförglömlig dag!
2009-05-13
22:21:00

Uppdatering

Imorgon kväll ska Petter och hans pappa lägga i deras nya båt så då är jag solo hela kvällen lång... Då tänkte jag passa på att uppdatera om allt som hänt sen sist; Adams dop, vårt lån av systemkamera (vilket har resulterat i sjukt mycket bilder) och Adams första smakportioner av mat bl.a.
Haha, bara för att jag skriver det här nu så lär jag inte hinna imorgon men jag måste beställa tack-kort till alla som kom på dopet så dopkort lär jag slänga in iaf.
2009-05-09
00:34:48

Nattsudd

Nu har vi fixat klart inför Adams dop imorgon. Eller det som går att göra i förväg iaf; först hade vi Adams gudmor Caroline här på middag och gud vad kul det var att träffa henne igen! Hon är helt underbar!  Det var första gången hon träffade Adam också men hon tog hand om honom som om hon aldrig gjort annat. Jättefina kläder och leksaker fick han av henne också. Tack sötis!

Efter middagen åkte jag och Caroline upp till Tullinge gård och plockade iordning och gjorde fint inför imorgon. Sen när jag hade skjutsat hem henne hjälpte jag Petter att förberede maten och jag gjorde en sås (Rhode Island) helt själv! Hejja mig!

Nu ska jag traska in i duschen och sen blir det knoppa och samla energi inför en tidig morgon och fullspäckad dag imorgon.
Natta natti!
2009-05-07
09:42:33

Barnvakt

Igår hade vi barnvakt för första gången till lillhjärtat. Det var hans farmor och farfar som kom hit och passade honom (och hundarna) medan vi åkte och handlade till dopet.
Första kvarten hade han gråtit hysteriskt för att vi hade lämnat honom men sen hade han blivit sig själv igen. Skönt att det funkade bra och den första kvarten får vi se positivt på, att han faktiskt vill ha oss hos sig, hihi.

Nu är iaf allt inhandlat inför dopet, allt förrutom en dopbok... Har inte hittat en som jag är nöjd med någonstans och igår skulle jag och Cissi åka in till stan för att leta men eftersom vagnen inte kom så gick inte det... Så kommer den inte idag får jag ta bilen in till stan imorgon och ge mig ut på jakt. Skit-BRIO och skit-Babyland.
2009-05-06
12:11:45

Rygg till mage!

För ett par dagar sen började Adam träna på att rulla från rygg till mage och idag klarade han det för första gången helt själv! Duktiga unge!

Nu tycker han att det är jätteroligt och blir så stolt när han lyckas att han vill göra det mest hela tiden.




Annars känner jag mig lite off, mest för att jag är duktigt trött på att vagnen inte har kommit än... *suck*
2009-05-05
09:22:23

Full rulle

Adam har kommit in i en period där allt är intressantare än allt annat. Han vill titta på allt och upptäcker hela tiden nya saker som han aldrig har sett förrut eller som han nu ser i ett helt annat ljus. Han vill känna på allt och smaka på allt och vill gärna känna både med och på fötterna också. Han vill hela tiden ligga på rygg för att träna på att rulla runt till mage och när han har kommit till magläge snurrar han runt som en säl. Haha, man kan lugnt säga att det är full rulle här hemma!

Han har börjat tycka jättemycket om andra bebisar också. Vill gärna prata med och titta på dem och gärna sitta/ligga bredvid. Även hundarna är intressantare än någonsin förrut och man ser hur han studerar dem både när de vilar och när de leker och busar.

Så kul att han blir större men samtidigt vill jag ha honom liten länge till...


Lille söte skruttnutt!
2009-05-02
16:17:25

Jag övar...

...på bibeltexten jag ska läsa på A's dop.

Har två att välja mellan och har inte helt bestämt mig för vilken det blir men tror på denna.

"Gud, skapare av himmel och jord, du ger liv och Ande.
Vi ber dig för dessa barn, Emma, Lydia och Adam
som du har tagit emot i dopet.
Hjälp oss att i glädje och förtröstan
ge dem trygghet och närhet.
Bevara dem med din Ande från att gå vilse i en farlig värld.
Låt dem upptäcka alltmer av ditt rikes hemligheter
och skydda dem som dina barn i liv och död och evighet."

Den andra går såhär.

"Barmärtige Gud och Fader,
barnen är vår framtid, vår oro, vår glädje.
Därför ber vi till dig för dessa barn, Emma, Lydia och Adam.
Låt dem få växa upp i trygghet, frihet och gemenskap med andra.
Ge dem den inre styrka som bär också i livets svåra stunder.
Låt glädjen över vad du har gett oss i vårt dop
prägla hela livet,
så att vi alla växer till och mognar i vår tro
och en gång får dela den himmelska glädjen hos dig."

Vad tycker ni? Vilket är bäst? Det första eller andra stycket?


Såhär hittade jag honom förövrigt imorse. Jag hade gått upp och han låg och lekte (och tydligen snurrade) i sängen.
2009-05-02
08:19:47

Jobbar på brännan...

Tack vare de senaste dagarnas solsken har jag faktiskt lyckats få mig en liiiten bränna. Om det fortsätter såhär så kanske jag inte ens behöver BUSa inför dopet!



Idag står dock nya-balkongmöbler-shopping och balkongblommor-shopping på schemat så idag hinns det inte med någon solning. Skulle behövas en ordentlig städning här hemma också för vem har lust med sånt när det är sommar ute?