2010-02-27
16:39:24

Favorit i repris!

I höstas sålde jag jackan som jag köpte till A eftersom den inte kom till användning men den var ju toksnygg så till i vår har jag köpt en likadan. Fleecen användes däremot flitigt och jag blev lite ledsen i ögat när PoP inte hade någon turkos i år... Förrutom att de hade det! Idag när jag var i butiken så hänge det en turkos fleece på galge och jag blev happy HAPPY. Förrutom den köpte jag bl.a. även turkosa tossor att ha i vagnen. Marinblå och turkos är den absolut snyggaste kombinationen på små prinsar!




2010-02-27
07:59:30

Jordgubbssmoothie

Godaste helgfrukosten!
(lagom till 1 stort och 1 litet glas, mitt och Adams)

*2 dl naturell lättyoughurt
*1 banan
*ca 10 stora eller fler små jordgubbar
(har man inte tillräckligt med jordgubbar kan man dryga ut med mango)
*basilika efter smak

Mixa allt i smoothiemixern (eller om den har gått sönder som min gjorde nyss, gah!, med mixerstav).
AVNJUT!

2010-02-26
13:05:35

Nikon D5000

Jag sparar pengar så jag kan köpa en riktig systemkamera. Är så trött på kameran som vi har, att det tar ett halvår innan den väl fotar när man har tryckt på knappen. Ögonblicket är ju lixom förbi.... Milt sagt.
Har fått ihop ca 4.500 kr genom att sälja jackor som inte används och några av Adams utrensade kläder och så hade jag pengar kvar som jag fick från morfar på min födelsedag men det saknas ändå ca 2.000 kr. Men de rullar väl in tillslut.
Någon som har en Nikon D5000 för övrigt? Har blivit rekomenderad den av en kompis. Eller som har en annan bra kamera som är lättförstålig för nybörjare?!

2010-02-26
12:56:32

U like?

Gratis-deign från duktigaste Tescho som jag bara har lagt in en egen header på. Tycker kanske att det är lite väl skrikig och rörig men ville ha en färgglad design. Vad tycker du?

2010-02-25
19:19:33

Hjärngympa

För länge sen hade Giz en aktiveringsboll som han brukade få sin lunch ur. Då blir det ju lixom mat och hjärngympa på samma gång = 2 flugor i en smäll = supermart. Nu har jag länge tänkt köpa varsin boll till Giz och Cin men det har inte blivit av förrän i tisdags. Då fick två bollar och RC Mini Beauty (eftersom deras vanliga mat har stooora bitar) följa med hem från djuraffären. Och de tycker det är jättekul! Till och med min underbara och söta (men lite blåsta) blondin fattade galoppen och drog runt med bollen i hela köket. Löp och köp alla hundägare!


Alla vi fyra (Giz, Cin, Jag och Adam) tyckte bäst om denna som egentligen är för katter men passar lika bra till yttepyttehundar.

2010-02-25
18:59:47

Har gått och fått jobb!

Var på intervju i tisdags på en barnmedicinsk avdelning på KI i Huddinge och idag ringde de och frågade om jag vill ha jobbet. Och det vill jag förståss. Så jag ska jobba extra nu fram till sommaren och sen jobba hela sommaren lång. Happy Mama!
2010-02-24
17:16:49

Jag längtar efter ett bad!

Jag drömmer om att bada badkar. Gud vad jag vill ha ett! Det behöver inte vara något flashigt med bubblor och belysning, det räcker med ett vanligt simpelt gammalt badkar. Men åh vad jag vill sjunka ner bland mjuka bubblor i skållhett vatten och bada bort min yrsel, huvudvärk och allmänt hängiga sinnesstämning... Varför har vi inget badkar? Varenda familj borde väl ändå ha ett badkar?!


 

2010-02-24
13:26:01

Sjukling...

Prinsen är sjukling. I lördags/söndags blev han förkyld med massa snor och hosta och det har inte gått över än... Drygt för mig och synd om honom. Inte kul att torka näsa hela dagarna och vara strandsatt inne för varken honom eller mig.
Idag började jag iaf med den fasade hostmedicinen Mollipect. Han fick den utskriven vid en annan förkylning med hosta men då ville jag inte ge den med tanke på alla biverkningar. Men nu funkar det inte utan, ont ska med ont förgöras, som farmor Carinas doktor sa. Så hoppas, hoppas att han (och jag!) får sova hela nätter snart igen utan att bli störda av hostattacker.

För övrigt så slog han i hakan (ok, pappa Petter SLÄNGDE in honom) i soffbordet för några veckor sen och då blödde det blod och nu har det blivit ett ärr. Första ärret - check!


Plåster på hakan och BLOD på bodyn men glad ändå.

2010-02-20
19:33:24

Louise♥Petter

Titta vad jag hittade när jag rensade bland mina smycken! Det är köpt precis i början av min och Petters långa resa tillsammans. Gulligt va?!

2010-02-19
18:15:23

Hundlös...

Dogsen är hos Mamma och Siz hela helgen så jag (vi) är hundlösa. Det känns redan lite tomt men det är skönt för dem att komma bort och bli ompysslade och få vara i centrum. De kommer ju minst sagt i andra hand här hemma nu för tiden...

Annars idag har vi haft kalas med mammagruppen och firat alla våra 1-åringar. Så mysigt! Det är otroligt att de är så stora nu, det känns som igår vi satt med dem i knäet och gruppammade, haha, och nu springer de omkring och leker tillsammans och röjer runt. Finingarna!


Sötingarna med sin "kusin" Juno.

2010-02-18
14:42:19

SOS

Har tyckt att det är skitsvårt att hitta en bra handkräm. Men IDAG så! Niveas SOS hand cream är lovely! Den passar mig som har supertorra och spruckna händer perfekt. Återfuktar och återfettar och lämnar en skyddande hinna utan att fetta av sig på allt man tar i. Love it! (Hoppas förtjusningen fortsätter då jag köpte en ny ansiktskräm också.)

2010-02-18
12:34:26

1 år 1 månad 1 dag

Precis så gammal är Adam idag. Igår fick han sin 1-årsvaccin och blev (som vanligt) febrig och jättehängig. Min lilla pluttesnutt! Annars hade han iaf äntligen vuxit på sig lite: 80,5 cm lång, 11,2 kg tung och 50 cm runt huvudet.

Jag slås ofta av att han har blivit så stor. Även fast jag gärna kallar honom det så är han faktiskt ingen bebis länge, han är en liten pojke. Han kan så mycket och han förstår så mycket och språket och motoriken utvecklas för varje dag. Han vill hela tiden hitta på saker och nöjer sig (verkligen) inte med att göra "ingenting" en dag. Han vill bli road och blir han det inte så roar han sig själv med olika hyss och bus. Det är helt obegripligt hur kul det kan vara att gång på gång bada leksaker i hundarnas vattenskålar och slänga ut hundmaten i hela köket. Och hur det kan vara så roligt att tömma alla lådor som man kan komma åt; leksakslåda, hundarnas leksakslåda, kökslådor, byrålådor?!


Som man kan ana sig till på den här bilden blev han inte riktigt snaggad utan snarare mer friserad. Hoho, hur bra nu jag kan vara på sånt?! Men det var ändå en ungefär 7 cm som klipptes av runt om.

2010-02-13
20:19:42

Nu är det klippt.

Babylockarna åkte i golvet till slut. Hade inget att göra på eftermiddagskvisten så jag lät saxen gå loss i Prinsen hår. Kort men inte så kort som jag hade i tanken från början men jag tror det blev bra, får undersöka resultatet nogrannare imorgon. Kort runt öronen och bak i nacken och så kortade jag av lite runt om. Så nu kan han både ha sin vanliga snebena och lite busigt ruffs. Sötungen!



För 1 år sen fanns det inte så mycket hår att frisera på huvudet...

2010-02-12
12:20:25

Det här kallar jag hund!

2010-02-11
12:10:30

SOL

Solen lyser, himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Högt i topp går allas humör och det är det som susen gör! Jag börjar alltid tralla på den när solen lyser efter år av mörker, haha. Den sitter fast!

Satus i övrigt är att Cindy står och tigger Gulashsoppa som jag äter till lunch, Adam sover i vagnen på balkongen, vi var på ÖF på morgonen och Gizmo ligger och solar. Själv är jag sugen på att städa fram alla vårtextilier och ta bort adventsljusstaken som dröjer sig kvar i köket. Men det är så finstädat i förrådet att jag bara inte har velat stöka till där.
Men låt mig tänka... Sommar=Juni, Juli, Augusti Höst=September, Oktober, November Vinter=December, Januari, Februari VÅR=Mars, April, Maj. Så det är faktiskt dags för vår om 2,5 vecka.  Åh, vad jag längtar till all snö är borta! Det har varit mysigt med en ordentlig vinter men nu räcker det gott och väl.

Förresten, TACK för alla blogg-tips! Läste några igår och det var ett par som jag verkligen fastnade för.


Från vår Idre-semester i januari.

2010-02-10
08:22:05

Ge mig MISÄR att läsa om!

Jag är så trött på alla (de flesta) av mina favoritbloggar, alla svävar runt på sina rosa moln och är så lyckliga och gravida, gulligullar med sina små skrattande bebisar, bygger hus, köper inredning och kläder, bakar, får blommor av sin man, planerar alla hjärtans fucking dag och gud vet allt?!
Jag är så trött på att läsa om det!

Någon som har tips på bloggar som skrivs av personer med dödliga sjukdomar, änglamammor eller frånskilda mammor/pappor som kämpar för att få dagen att gå ihop eller nån som skriver om något annat jobbigt och tragiskt och som inte är så rosaskimrande? Please tell me!


Coco som hade besök av Casper och såg och lärde. Dagen efter klättrade han upp i soffan helt själv...

2010-02-09
10:41:26

Farväl vackraste VästVinden, njut din resa och ditt nya äventyr.



2010-02-03
15:53:02

Klippa eller inte klippa, det är frågan...?!

Å ena sidan älskar jag Adams långa bebishår men så var Cathrine och Casper här igår och Casper var så fin i sin kortklippta pojkfrisyr. Klippa eller inte klippa?!
Han kanske får vara bebis en stund till och klippa sig framåt våren... Hmmm... Någon som har en åsikt?


Det går knappt att fota Adam för tillfället, så fort jag plockar fram kameran måste han ha den...  Men här är han iaf ute och åker med en av sina julklappar, en alldeles egen Volvo C30.