2012-10-22
10:02:00

Gustavs 10:de månad

Den senaste månaden har du så smått börjat ersätta ålandet med att krypa, när underlaget är bra kryper du men har du bråttom någonstans väljer du fortfarande att åla. Du ställer dig upp mot allt och går utmed allt och med hjälp av allt och gåvagnen har blivit en hit den senaste månaden.
Du härmar (din stora idol) Adam, du skriker, tjuter och tjoar för jämnan och du "pratar" mer och mer.  Du är verkligen intresserad av andra barn, både dina bebis-kompisar och kusin Lea, alla barnen på dagis och Adams kompisar.
 
Du vill gärna äta själv och med lite hjälp lyckas du ofta få skeden in i munnen. Du tycker om det mesta i matväg men banan är en stor favorit och även sånt som du kan hålla i själv; potatisklyftor och kex t.ex.
Pappa har varit hemma två veckor och ska vara hemma tre till eftersom mamma är på praktik så ni har fått rå om varandra ordentligt den senaste månaden.
En rolig lek som du har hittat på är att öppna och stänga dörrar, skåp och lådor. Du kan roa dig länge sittandes eller liggandes vid en dörr som du gång på gång öppnar och stänger och så plötsligt ålar igenom.
 
10 månader gammal väger du 11 kg.