2012-09-24
21:14:29

Gustavs 9:de månad

Tänk Gustav, nu har du funnits hos oss lika länge som du låg i min mage!. Häftigt!
 
Den senaste månaden har det hänt saker i din utveckling varje dag. Du är överallt och ingenstans, du ålar snabbt iväg när du ser något du bara måste titta och smaka på, du reser dig mot möbler och går utmed dem, du sätter dig ner från stående och upp från liggande och du älskar att gå med stöd av oss.
Du hittar nya ljud för varje dag, ofta låter det som att du ropar på 'mamma', 'pappa' eller 'Adam' och säger andra saker.
 
Du och Adam har så roligt tillsammans, ni jagar varandra, skriker och skrattar med varandra,leker lite smått tillsammans och ni "bråkar" förstås också en hel del.
Du har en himla vilja Gustav, att byta blöja är en kamp eftersom du hela tiden försöker klättra ner från skötbordet, vid påklädning slingrar du dig som en hal ål och när vi äter studsar du upp och ner i matstolen och gastar för full hals...
Allt ska fortfarande in i munnen och inte bara "bra" saker utan även elsladdar, sand och pinnar, hundarnas mat och tuggben mm. Att pilla på saker är också otroligt intressant tycker du, både på "känna-böcker", olika strukturer och material och så förstås på eluttag. Öppna och stänga lådor är en kul lek, liksom att bläddra i böcker och banka med och på olika saker.
Du ger oss ingen vila här hemma, Gustav skatt, det är en sak som är säker!
 
9 månader gammal är du 75,5 cm lång, väger 10645 gram och har 48,5 cm i huvudomfång??