2009-02-24
22:17:40

Utvecklingssprång 1

Kim pratade för ett tag sen om en bok som hon hade hemma, som beskrev barnets 7 utvecklingssprång under det första levnadsåret och hon tyckte den var jättebra. Sen hade Chatrin skrivit om den i sin blogg, och när två av mina kompisar tycker så bra om något så lär ju jag göra det också. Så nu har jag beställt boken "Växa och upptäcka världen".



Tror att Adams otröstliga skrik och gråt kan bero på det första språnget... Igår kväll/natt var han nämligen precis lika omöjlig, om inte värre, som han hade varit under dagen och skrek konstant fram till 2-3 någonting. Lite lätt jobbigt!
Sen sov han dock resten av natten och idag har han sovit hela dagen fram tills Petter kom hem från jobbet och efter det varit som igår. Dock något lugnare. Det konstiga är också att han är lugnast och tystast om han är för sig själv, typ ligger ensam i sin säng?! Men nu sover han iaf, min lille prins...

"Varje utvecklingssprång föregås av en "klängperiod" då barnet blir kinkigare och kräver mer uppmärksamhet.

5 veckor - Upplevelser
Vid det första språnget börjar barnet bli alltmer uppmärksamt och vaket, och alla barnets sinnen är känsligare än tidigare. För barnet upplevs allt hon ser, känner, hör, luktar och smakar nu annorlunda än förut och det kan vara förvirrande och skrämmande. Det enda sättet barnet har att uttrycka sin rädsla är att skrika och gråta, och söka trygghet i sina föräldrars armar.

Exempel på nya färdigheter:
-tittar och lyssnar mer uppmärksamt och längre stunder omkring sig
(Det gör han!)
-är mer medveten om att man rör vid henne, mer medveten om olika lukter (Det stämmer också.)
-ler för första gången eller oftare än förut (Ler oftare än förrut, mest hela tiden faktiskt!)
-är vaken och alert längre stunder (Stämmer bra det.)
-Rent fysiskt kan man också ofta se förändringar, såsom att matsmältningen fungerar bättre, barnet kräks och rapar mindre ofta, och gråter kanske riktiga tårar för första gången. (Han verkar ha mindre ont i magen och bajsar lättare nu.)"

Det positivt i det hela är att han utvecklas och att det verkar som att när de är såhär små tar sprången bara några dagar innan de är som vanligt igen och då ofta extra glada och soliga. Så jag hoppas på det!
Postat av: Nathy

Sv: Tack så mycket!:D

2009-02-24 | 22:30:56
URL: http://nathydemecho.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: