2009-03-26
21:17:04

Gudföräldrar

Nu är båda A's tilltänka gudföräldrar tillfrågade och båda tackade ja! Caroline och Micke, två helt underbara personer och jättegoda vänner till oss.

"Det är en mycket gammal sed att låta någon eller några närstående få bli fadder/gudförälder till den som döps. Det är ett hedersuppdrag.


Att vara fadder eller gudförälder som det också kallas, är ett livslångt uppdrag. Det är samtidigt ett uppdrag som faddern själv fyller med innehåll. Det kan handla om att vara en vuxen förebild, någon som bryr sig, som finns där om fadderbarnet behöver prata.   


Fadderns uppgift är att finnas till i den döptes nätverk. Det kan innebära att vara en viktig vuxen vid sidan av föräldrarna, och ett stöd för dem i sin roll. Djupast rymmer fadderuppgiften uppdraget att finnas till för den döpte också i de stunder när ingen annan har möjlighet att göra det.

Uppdraget handlar också om att hjälpa barnet att utforska den kristna tron. Kanske uppvakta på årsdagen av dopet, be för det och på andra sätt finnas till hands."
Text från svenskakyrkan.se

Tror de här två galenpannorna kommer bli utmärka gudföräldrar till lille A!

Postat av: Caroline

Nämen nu blev jag helt rörd igen när du säger så snälla saker :) Jag är jättesmickrad och hedrad att ni valde mej och jag planerar att bli den bästa gudmodern någonsin! Och vilken fin bild haha :D

2009-03-27 | 08:06:18
Postat av: Louise Caroline

Caroline- Jag tvivlar inte på att du kommer bli den bästa gudfodern någonsin! Det var ju därför vi valde dig, hihi!

2009-03-27 | 11:01:55
URL: http://louisecaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: