2011-06-17
20:38:53

Fotobok - Språket

Januari: I samband med Adams 2-årsdag började han prata i två-ords meningar och straxt därefter blev det ibland tre och ibland fyra ord i samma mening.

Maj: Adams tal och språk blir bättre och bättre. I uttal ligger han lite efter men i meningsuppgyggnad ligger han normalt.
Han hoppar fortfarande ofta över bokstäver och kastar om lite men det kommer mer och mer att han säger ord och framförallt namn korrekt.
I säkert 6 månader tjatade han om 'Äpläp' som var någonting som hörde hemma på dagis. Vi frågade och gissade men kom aldrig på vad det var tills en dag när jag hämtade honom på dagis och han ropade på 'Äpläp' som han då lekte med. Det var någon som vi aldrig hade kunnat gissa på, nämligen Emil! Haha, snacka om att hitta på ett helt eget namn till Emil! Nu har han dock avancerat till att kalla honom 'Emlim' istället.

Oktober: Adam är så duktig på att prata och språket utvecklas för varje dag. Han använder i stort sett alla bokstäver och ibland förundras vi över hur väl han uttalar vissa namn eller ord, t.ex. Carolina (en av hans nya fröknar på nya förskolan) som han betonar alla stavelserna på. Säger han något "fel" och man rättar honom är han duktig och säger "rätt" efteråt. Han ligger nog ändå något efter jämnåriga i språkutveckling men det tar sig fort!
Han älskar att sjunga och favoritlåten (förrutom alla barnsånger han tar med sig hem från förskolan) är Erik Saades 'Manboy'. Världens sötaste när han sjunger och dansar till den!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: