2012-07-25
20:45:51

Gustavs 7:e månad

Det känns som att jag skriver det varje månad Gustav men den här månaden har gått jättefort och du har (som vanligt) utvecklats massor.
Den här månaden har du börjat "prata" jättemycket, det är dada och baba för hela slanten och du brummar och pruttar med munnen och ger till höga tjut bara för att du kan. Du har lätt till skratt och den här månaden har du också haft lätt till gnäll. Det senare kan ha haft att göra med att du fick din allra första tand lagom till din 7 månaders dag. Det var ingen trevlig upplevelse vare sig för dig eller för mamma och pappa. Vi som nästan hade glömt av hur det var att ha en bebis som vaknar på nätterna blev nu påminda, och det med råge.

Du har fått betydligt bättre kroppskontroll, du springer runt i gåstolen här hemma, du går när man håller dig i händerna och när du sitter på golvet och sträcker dig efter leksaker hamnar du ofta i krypställning. Om nätterna snurrar du runt som sjutton i sängen och du använder dina händer till att pilla med och till att banka hårt i bordet och förstås för att nå saker som sedan åker rakt in i munnen. Allt går att tugga och smaka på, både i leksaksväg och i matväg och just mat gillar du verkligen. Du äter nu babygröt till frukost, ibland med fruktpuré till och ibland får du även en babysmörgås. Till lunch och middag äter du barnmat och till mellis får du fruktpuré tillsammans med några kex. Till natten dricker du välling och om du vaknar på natten (som du har gjort nu men inte brukar annars) så får du ersättning. Vatten dricker du till alla mål.

Du vill hela tiden vara med där saker händer och du är så nyfiken på livet vilket är underbart att se, Gustav, vår finaste skatt!
7 månader gammal är du 72 cm lång och väger 9200 gram.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: